|

İzmit'ten Suriye'ye yardım kamyonu yola çıktı

'Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye' kampanyası kapsamında, Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD) tarafından toplanan kuru gıda ve giyecekler, bir tıra yüklenerek Suriye'ye gönderildi.

Aa
00:00 - 2/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 20:43 - 2/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İzmit'ten Suriye'ye yardım kamyonu yola çıktı
İzmit'ten Suriye'ye yardım kamyonu yola çıktı

Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen tören öncesinde gazetecilere açıklama yapan KİYAD Başkanı İsmail Yeşildal, Suriye'de bir 'zulmün' devam ettiğini belirterek, 10 milyon insanın evsiz olduğunu söyledi.

Yeşildal, bazı insanların ülkelerinde çadır bulmakta bile zorluk yaşadıklarını ifade ederek, Türkiye'deki mülteci sayısının da 150 bine yaklaştığını kaydetti. 

Yeşildal, kendilerinin 15 gün önce Suriye'ye yardım göndereceklerinin duyurusunu yaptıklarını dile getirerek, halkın duyarlılığı sayesinde malzemelerin kısa sürede toplandığını bildirdi.

Tırda, kuru gıda, battaniye, un, kahvaltılık gıda ve kışlık giyecek eşyalarının bulunduğunu belirten Yeşildal, malzemeleri Suriye halkına ulaştıracakları için mutlu olduklarını anlattı.

Yeşildal, Suriye'de yaşananları, 'dünya coğrafyasının gördüğü en büyük zulümlerden biri' olarak nitelendirerek, resmi rakamlara göre 50 bin kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Nakit yardımlar kapsamında da bir tır unun Suriye'ye gönderileceğini dile getiren Yeşildal, 'Hatay'dan direk satın alıp göndereceğiz. Yardım yapmak isteyen vatandaşlar, nakit yardıma devam ediyor. Bir çuval un 50 lira, bir battaniye fiyatı da 15 lira. Derneğimize ulaşıp yardımlarını yapabilirler' diye konuştu.

Yardım tırı, konuşmanın ardından Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkesinden kaçan Suriyeli bir imam tarafından okunan duanın ardından yola çıktı.


11 yıl önce