|

Jandarmadan 'Dünya Kadınlar Günü'ne özel kutlama

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı Dağcılık Timleri, Boğaziçi Köprüsü'nde Dünya Kadınlar Günü'nde nefes kesen bir gösteriye imza attı.

İha
00:00 - 8/03/2014 Cumartesi
Güncelleme: 16:20 - 8/03/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Jandarmadan 'Dünya Kadınlar Günü'ne özel kutlama
Jandarmadan 'Dünya Kadınlar Günü'ne özel kutlama

4'ü kadın astsubay olmak üzere 8 personel, boğaz köprüsüne kadınlar günü temalı pankart ve Türk bayrağı astı. Jandarmalar daha sonra köprüden denize halatla iniş yaptı.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Dağcılık Timleri, Jandarma'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir etkinlik gerçekleştirdi. JÖAK dağcılık timlerince İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde Dünya Kadınlar Günü temalı pankart ve Türk Bayrağı asıldı. Daha sonra 4'ü kadın astsubay 8 personel, bayrağın ve pankartın iki yanından ikişerli gruplar halinde denize iniş yaptı. Denize inen jandarmalar Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botlarla Ortaköy Vapur İskelesine çıkarıldı. Jandarma personeli, Ortaköy'de gösteriyi izleyen vatandaşlara da karanfiller dağıttı.

Boğaz Köprüsü'ndeki gösteriye katılan Astsubay Yasemin Yalçıner Öngün 'Biz jandarmada 4 aylık bir eğitimden geçtik JÖAK'ta. Günün anlamı çok önemliydi. Köprüden aşağı inerken herhangi bir korku yaşamadık' dedi.

Astsubay Esma Agün ise, 'Bunu bayanlar adına yapmış olduğum için gurur duyuyorum. Korkudan çok bizim için çok keyifli hale geldi. Korkudan çok zevk aldık. Günden güne kadına şiddetin arttığı dönemdeyiz. Tabii ki üzücü. Buna karşı sesimizi duyurmak istedik. 'Şiddetsiz bir toplum, mutlu çocuklar' diyerek şiddete karşı sessiz kalmamayı rica ediyoruz' diye konuştu.

10 yıl önce