|

Kaçakçı terörü

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin Kuşaklı köyünde sınırı geçmek isteyen 3 bin kişilik kaçakçı grubu kendilerini engellemek isteyen askerlerle çatıştı ve mazot bidonlarını ateşe verdi. Çıkan olaylarda 18 asker ile biri çocuk 8 vatandaş yaralandı

Hatay
00:00 - 7/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:12 - 7/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Kaçakçı terörü
Kaçakçı terörü

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırından Türkiye'ye geçmeye çalışan yaklaşık 3 bin kişilik kaçakçı grubuna müdahale edildiğini, bu sırada sınırın Türkiye tarafında Kuşaklı köyündeki bazı evlerden pompalı av tüfekleriyle açılan ateş sonucu 18 askerin hafif yaralandığını açıkladı. Açıklamaya göre, Suriye sınırında, 2. Hudut Alay Komutanlığı Oğulpınar Hudut Karakolu sorumluluk sahasında görevli personel, hudut taşları arasında yaklaşık 2 bin 500-3 bin kişilik kaçakçı grubu tespit etti.

İKAZLARA UYMADILAR

Güvenlik güçlerinin Türkçe ve Arapça ikazlarına uymayan kaçakçılar, farklı noktalardan hudut hattına yaklaşmayı sürdürdü. Bu sırada devriye yolunda görev yapan ekiplere sınırın Suriye tarafından, daha geride görev yapan araç ve personele ise sınırın Türkiye tarafındaki Kuşaklı köyünden bir diğer kaçakçı grubu tarafından taşla saldırıda bulunuldu. Bunun üzerine havaya uyarı atışı yapan güvenlik güçleri, göz yaşartıcı gaz bombasıyla müdahalede bulunularak kaçakçı grubu dağıttı.

POMPALI İLE ATEŞ EDİLDİ

Bu esnada Türk vatandaşı 9 kişi yakalandı, 3 motosiklet ele geçirildi. Bölgeye intikal eden 300 kişilik ihtiyat kuvvetinin Kuşaklı köyüne girmesine engel olmak isteyen köylüler, mazot bidonları yakıp, birliği taşladı. Bazı köylüler, molotofkokteyli atıp zırhlı araçları yakmaya çalıştı. Köydeki bazı evlerden de pompalı av tüfekleriyle birliğin üzerine ateş açıldı. İhtiyat kuvvetinde görevli 18 asker, pompalı tüfeklerle açılan ateş sonucu saçma ile vurularak hafif yaralandı. Olaylarda ayrıca biri çocuk 8 vatandaş da yaralanarak tedavi altına alındı.


11 yıl önce