|

Kadıköy bir 5 yılını daha heba edemez

Türkiye'nin entellektüel ilçelerinden Kadıköy'ün sloganlarla yönetildiğini ancak pek çok sorununun bulunduğunu belirten Başkan adayı Genim, ilçenin 5 yılının daha heba olmaması için Kadıköylülerin desteğini istedi.

Oktay Mehmet
00:00 - 27/03/2009 Cuma
Güncelleme: 01:05 - 27/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kadıköy bir 5 yılını daha heba edemez
Kadıköy bir 5 yılını daha heba edemez

Yıllardır ihmal edilmiş, sloganların geçerli olduğu bir yönetim tarzını benimsemiş Kadıköy'ün artık kabuğunu kırmak zorunda olduğunu belirten Kadıköy AK Parti Belediye Başkan adayı Dr. Mim. Sinan Genim, 30 yıldır edindiği şehircilik reformlarını hayata geçirmek için ilçenin yönetimine talip olduğunu söyledi. Kadıköy'ün yeşil alan, otopark ve güvenlik gibi sorunları olduğunu belirten Genim, 'Kadıköy'de ara sokaklar bloke olmuş. Okulların fiziki şartları kötü. Ulaşım sorunu yaşanıyor. İlçenin sorunlarını da çözüm yollarını da biliyoruz' dedi. Kadıköy'ün entellektüel bir nüfusa sahip olduğunu ifade eden Başkan adayı Genim, insanların özgürce yaşama hakkına sahip, kimsenin başka bir kişinin yaşam alanına müdahale etmediği bir Kadıköy'ün tesisi için çalışacaklarını söyledi.

Çalışmaları süresince Kadıköy halkının sıcak ilgisi ile karşılaştığını belirten Genim, bir mimar ve tasarımcı olarak ilçede yeni ufuklar açmak istediğini kaydetti. Genim, seçmenlere şöyle seslendi: 'Gelin ilçenin bir 5 yılını daha heba etmeyin. Kadıköy'de sergilenen 20 yıllık bir alışkanlık var. Bu alışkanlık reformların önünü kapatıyor. Oysa ilçenin köklü reformlara ihtiyacı var.'


Seçimlere 2 gün kala çamur atma Hürriyet'i


Hürriyet Gazetesi'nin önceki gün İstanbul Halk Ekmek Fabrikası'na akaryakıt katkı maddesi satmak için araya giren Ahmet İlbar'ın Kadir Topbaş'a 250 bin dolar verdiği haberine başkandan yalanlama geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Topbaş, seçime 2 gün kala bu tip haberlerin manipülasyon amaçlı yapıldığına dikkat çekerek, "Siyasetin bu kadar kirlendiğinin akla gelmeyeceği sürece girdik. Ahmet İlbar, Halk Ekmek'te genel müdür yardımcımız. Diğer şahsı zaten bilmeyiz, tanımayız. Maalesef basına yansıyan şekli görünce de hayretler içinde kaldım. Avukatımı çağırdım. Her ikisi hakkında suç duyurusunda bulunması talimatını verdim ve kurum içinde soruşturma açtırıyorum. Kaldı ki haberde bahsedildiği gibi ne İDO'nun ne de İETT'nin yakıtlara karıştırılacak katkı maddesi alması söz konusu değil" diye konuştu. Bu tip haberlerin çamur at izi kalsın mantığıyla yapıldığını dile getiren Topbaş, "İnanıyorum ki yargı önünde bunlar gerekli cezalarını alacaklar biz asla bu işin sonunu bırakmayacağız" dedi.



15 yıl önce