|

Kanıyla Türk bayrağını çizdi

80 yaşındaki Kore gazisi Hasan Alanlı, 58 yıldır beyninde bir şarapnel parçasıyla yaşıyor. Bir ara düşmana esir düşen gazi, "Kaçıp birliğimize dönmek istedik. Türk askeri bizi düşman sandı. Hemen gömleğimizi çıkarıp kanımızla Türk bayrağı çizerek kurtulduk" dedi.

Aa
00:00 - 29/06/2009 Pazartesi
Güncelleme: 02:51 - 29/06/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Kanıyla Türk  bayrağını çizdi
Kanıyla Türk bayrağını çizdi

Konya'da 80 yaşındaki Kore gazisi, 58 yıldır beynindeki şarapnel parçasıyla yaşıyor. 7 çocuk babası Hasan Alanlı, yaklaşık 60 yıl önce vatani görevine Diyarbakır'da topçu olarak başladığını, ardından Kore Savaşı'na katılmak üzere 33 günlük deniz yolculuğu yaparak bu ülkeye gittiğini söyledi. Bir çatışmada son mermisine kadar savaştığını; ancak 9 arkadaşıyla düşmana esir düşmekten kurtulamadığını anlatan Alanlı, "Tam 7 ay 23 gün esir kaldık. Bir arkadaşımla bizim askerlerin bulunduğu yere geldiğimizde bizi düşman zanneden Türk askerleri üzerimize ateş açmaya başladı. Hemen gömleğimizi çıkarttık, elimizi bıçakla kesip kanımızla üzerine Türk bayrağı çizdik. Bizi böylelikle tanıdılar” dedi.

BİZİ DÜŞMAN SANDILAR

Savaşta beynine bir şarapnel parçası isabet ettiğini belirten gazi Alanlı şöyle konuştu: “Bombalar üzerimize yağıyordu. Atılan bir bombanın şarapnel parçası ayağıma, yüzüme ve başıma isabet etti. Beyin zarıma yakın bir yerde kaldı. Alındığı zaman felç olabilirmişim. 58 yıldır onunla yaşıyorum.”


15 yıl önce