|

Kanser tedavisi gören Okkır hayatını kaybetti

Ergenekon zanlısı Kuddusi Okkır, kanser tedavisi gördüğü Trakya Tıp Fakültesi'nde hayatını kaybetti. Mahkeme, altı aydır çeşitli hastanelerde tedavi gören Okkır'ı zamanında tahliye etmediği için tepki görmüştü.

Abdullah Yıldırım
00:00 - 7/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 01:05 - 7/07/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kanser tedavisi gören  Okkır hayatını kaybetti
Kanser tedavisi gören Okkır hayatını kaybetti

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen Kuddusi Okkır, tedavi gördüğü Edirne'deki Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Medikal Onkoloji Bölümü'nde hayatını kaybetti.

Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildikten sonra hastanede tedavi gören eşinin yaşam mücadelesini kaybettiğini söyledi. Eşinin (dün) sabah saat 06.00 sıralarında öldüğünü ifade eden Sabriye Okkır, "Eşim koma halinde tahliye oldu ve maalesef hayatını kaybetti" dedi.

HESAP SORACAĞIM

İstanbul'a getirilen Okkır için Maltepe Merkez Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Okkır'ın eşi Sabriye Okkır, avukatı Devrim Taş, Fransa'da yaşayan gemi mühendisi oğlu Oytun Okkır, annesi Şükriye Okkır ve aile yakınları katıldı. Cami bahçesinde taziyeleri kabul eden ve Sabriye Okkır basın mensuplarına yaptığı açıklamada eşinin cezaevine girmeden önce sağlıklı olduğunu söyledi. Okkır, “Halen eşimin neden sorgulandığını bilmiyoruz. Eşim öldü ama savaş yeni başladı. Hakkım neyse her türlü yolu deneyeceğim. Gerekirse AİHM'ye müracaat edeceğiz. İlaç bağımlılığı ve sürekli kullandığı bir ilaç yoktu. Bu tutukluluk onu mahvetti, kahretti. Kendini kahretti ve sonunda bu illete yakalandı “ diye konuştu.

Okkır'ın cenazesi ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı ardından toprağa verilmek üzere, alkışlarla Yalova'ya uğurlandı.


6 aydır tedavi görüyordu

23 Haziran 2007'de gözaltına alınıp tutuklanan Okkır, Şubat'ta kilo kaybedince hastaneye kaldırıldı. 'Majör Depresyon' teşhisi konan Okkır, Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Ayrıntılı tetkiklerde, Okkır'ın akciğer kanserine de yakalandığı anlaşıldı. Eşi Sabriye Okkır'ın tahliye talebi kabul edilmemişti.




16 yıl önce