|

Kar yağışı barajları ne kadar etkiledi?

Aa
00:00 - 18/02/2008 Pazartesi
Güncelleme: 18:12 - 18/02/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Kar yağışı barajları ne kadar etkiledi?
Kar yağışı barajları ne kadar etkiledi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kar yağışının barajlardaki doluluk oranına yüzde 4-5 katkı sağlayabileceğini belirterek, "Barajlarda 262 milyon metreküp suyumuz var. Yeraltı suları da doldu. Doluluk oranında yüzde 40'a yaklaşıyoruz"dedi.



Topbaş, Fransa Dış Ticaret ve KOBİ'lerden Sorumlu Bakanı Herve Novellive beraberindeki heyetin ziyareti sırasında, basın mensuplarının İstanbul'daki kar yağışının barajlara etkisine yönelik sorularını yanıtladı. Karla mücadelede Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çok başarılı olduğunu ve sorumluluk alanındaki ana arterlerde bir problem çıkmadığını ifade eden Topbaş, ekibine teşekkür etti.




Topbaş, genel bir yağış olduğunu ve İstanbul'un geneline kar yağdığını belirterek, şunları söyledi:



"Bu yağışın barajlara olumlu etkisi oldu. 262 milyon metreküplük bir suyumuz var. Yüzde 32'leri bulduk. Tabii baraj bölgelerinde şehir içinden daha fazla yağış var. Yer yer 60-70-80 santimetre olan yerler var. Bu, barajlardaki doluluk oranına yüzde 4-5 artı getirebilir. Yeraltı suları da doldu. Yüzde 40'a yaklaşıyoruz. Tabii geçen yıl ile mukayese ettiğimizde henüz yüzde 50 doluluk oranına gelmedik. Onun için tasarruf istiyoruz. Tasarruftan mutlaka vazgeçmeyeceğiz. Bu hassasiyeti hepimizin göstermesi gerekiyor. Ben İstanbullulardan bunu istiyorum. Suyu kesmeyeceğiz. Ama İstanbulluların da bize yardımcı olması lazım" diye konuştu.Topbaş, şu anda barajlarda 150 günlük su bulunduğunu belirterek, "Bu 5-6 aylık su anlamına geliyor. Tabii yine önümüzde yağışlar var. Onubekliyoruz. Melen Çayı geldi. Onun da ciddi etkisi olacak. Yine tedarik çalışmalarımız var" dedi.





16 yıl önce