|

Karadeniz çözüme destek veriyor

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, "Bolu umduğumuz gibi sürece destek veriyor. Karadeniz'in mütevazi bir ili olarak süreçten Türkiye'nin kazanacağına dair kanaatini de açıkça ifade ediyor" dedi.

Aa
00:00 - 15/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 00:52 - 16/04/2013 Salı
Yeni Şafak
Karadeniz çözüme destek veriyor
Karadeniz çözüme destek veriyor

Bolu'da sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kanaat önderlerinin katılımıyla yapılan toplantının ardından Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, sekreter Fatma Benli, üye Bendevi Palandöken, Yumrukaya Spor Kulübü Derneği Lokali'nde köylülerle bir araya geldi.

Çözüm sürecini ve akil adamların rolü hakkında vatandaşlara bilgi veren heyet, köylülerin de görüşlerini aldı.

Daha sonra heyet, Bolu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız'ı evinde ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından açıklama yapan Hakyemez, Bolu'da bir müzakere toplantısı yaptıklarını belirtti.

Toplantıda vatandaşları dinlediklerini ve onların endişelerini not aldıklarını dile getiren Hakyemez, şunları söyledi:

''Gerçekten yapıcı bir toplantıydı. Bolulular sürece yönelik desteklerini belirttiler. Fakat haklı olarak bazı konulardaki endişelerini dile getirdiler. Bu endişelerin bir kısmı yersizdi. Onunla ilgili açıklamalarda bulunduk. Sürecin daha sağlıklı şekilde devam etmesi açısından, raporumuzda bunları belirteceğiz. Bolu umduğumuz gibi sürece destek veriyor. Karadeniz'in mütevazi bir ili olarak süreçten Türkiye'nin kazanacağına dair kanaatini de açıkça ifade ediyor.'' 


11 yıl önce