|

Karakollar gözaltında!

İnsan Hakları Komisyonu, Çeber'in gözaltında işkenceden ölümü üzerine İstanbul'da karakolları inceleme kararı aldı.

Behçet Güngör
00:00 - 26/10/2008 Pazar
Güncelleme: 03:18 - 26/10/2008 Pazar
Yeni Şafak
Karakollar gözaltında!
Karakollar gözaltında!

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, gözaltındayken işkence sonucu hayatını kaybeden Engin Çeber'in ölümünün tam olarak açıklığa kavuşması için oluşturduğu 2 alt komisyon ile cezaevleri ve karakolları mercek altına aldı.

Geçen hafta İstanbul'da incelemelerde bulunan Cezaevi Alt Komisyonu, Diyarbakır, Bandırma ve Sincan'daki cezaevlerini de gezecek. TBMM İnsan Hakları Komisyonu Cezaevi Alt Komisyonu, AK Parti'den Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Denizli Milletvekili Mithat Ekici ve Kahramanmaraş Milletvekili Fatih Arıkan ile MHP Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş ve CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir'den oluşuyor.

SIRA KARAKOLLARDA

Öte yandan, Çeber'in gözaltında tutulduğu karakolda da işkence gördüğü iddia edilmişti. Komisyon bu nedenle, karakolları da inceleyecek bir alt komisyon daha oluşturdu. Bu komisyon ise, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş ile CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'dan oluşuyor. Alt komisyonun, pazartesi ve salı günleri İstanbul'daki karakolları gezerek incelemelerde bulunacağı belirtildi. Komisyon üyeleri, hem yetkililer ile hem de gözaltına bulunanlar ile görüşerek elde ettikleri bulguları rapor halinde TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na sunacak.



15 yıl önce