|

Katar Prensesi ile Bakan Çubukçu bir araya geldi

İha
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 16:50 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Katar Prensesi ile Bakan Çubukçu bir araya geldi
Katar Prensesi ile Bakan Çubukçu bir araya geldi

Katar Prensesi Sheikha Al-thani, İstanbul'da katıldığı Yardımseverler Kongresi'nde Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile birlikte objektiflere poz verdi.

"Zorluklarla Yüzleşmek ve Çözüm Bulmak" felsefesiyle dünyanın dört bir yanında çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve hayırsever ünlüler, I. Uluslararası Yardımseverler Kongresi için İstanbul'da bir araya geldi. Kongre için 8 aylık bebeği ve beraberinde 30 kişilik bir grupla İstanbul 'a gelen Katar Prensesi ve aynı zamanda Doha Akademisi Kurucusu Sheikha Aisha Al-Thani, Swiss Otel'deki toplantı arasında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ile görüştü. 1997'den beri Filistinli kadın ve çocuklar için çalışmalar yürüttüğü, 2002'de UNESCO'nun Arap ilişkileri Departmanı , HIWAR ve Duke Üniversitesi Uluslararası Birliği Başkan Yardımcılığı gibi bir çok alanda sosyal görevler alan Prenses Al-Thani, ilgiyle karşılandı. Gazetecilerin isteği üzerine objektiflere birlikte poz veren Al-Thai ve Çubukçu, daha sonra İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu ile görüştü. Gazetecilerin ilgi odağı haline gelen prenses ve bakan, çay içmek için özel bir odaya geçti. Doha Akademisi

Kurucusu ve Katar Prensesi Sheikha Aisha Al- Thani, konrgrede yaptığı konuşmada ise, Körfez ülkerindeki iş adamlarının zekat konusuna değindi.

"2006 yılında Körfez ülkelerinde bulunan iş adamlarının yıllık geliri 20 milyar dolar civarında olduğu anlaşıldı. Ancak verilen toplam zekat oranı, bu rakamın önemli bir kısmını oluşturmamakta. Yardıma ihtiyacı olan ve ulaşılamayanlara ulaşmak gerekmektedir" diyen prenses Al-Thani, her geçen gün sayısı artan ulaşılamayan insanların çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu vurguladı. Al-Thani, "Dünyada okuma yazma bilmeyen çocuk sayısı 100 milyonları bulmaktadır. Sağlık alanındaki yardımlar da büyük önem

taşımaktadır. Aşı ve ilaç gibi yardımların yanında sağlıklı gıdalar da çok önemli. Özellikle çatışma bölgelerinde yaşayan, zarar görmeye açık grupların öncelikli yardım götürülmesi gereken gruplar arasında yer almaktadır" dedi.

Katar Prensesi Al-Thani'nin, kongredeki samimi ve sempatik tavırları dikkat çekerken kadın korumaları ile sık sık diyaloğa girdiği gözlendi.

16 yıl önce