|

Kayıp ihbarı 23 saat sonra

Kumburgaz''da pazar günü deniz bisikletiyle denize açılan 5 gence henüz ulaşılamadı. Denizden ve havadan aralıksız sürdürülen arama çalışmalarına gönüllüler de destek verdi. Kayıplarla ilgili başvurunun, olaydan tam 23 saat sonra yapıldığı ortaya çıktı. Bir görgü tanığı, gençlerin bisikleti bırakmadıkları için boğulduklarını söyledi

.
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:46 - 19/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Kayıp ihbarı 23 saat sonra
Kayıp ihbarı 23 saat sonra

İstanbul-Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 gençle ilgili ihbarın, geç yapıldığı ortaya çıktı. Kamiloba sahilinde pazar günü öğle öğle vakti kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan Şükrü Kahraman (28), Mikayıl Çelik (30), Yusuf Büyükizgi (29), Serdar Demir (25) ve kardeşi Doğan Demir''i (21) bulmak için tüm imkanlar seferber edildi. Sahil güvenlik gemisi ve sahilde bekleyen itfaiye ekibine ait botlarla kıyı şeridi didik didik edildi.

TEDİRGİN BEKLEYİŞ

Aramalara bir polis helikopteri, sahil güvenlik gemisi ve AFAD''a ait botlar, deniz polisi, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale, Türkiye Telsiz Amatörleri Derneği, Genç Denizciler Dayanışma Derneği ekipleri de destek verdi. AFAD ekipleri ve kayıpların yakınları da sahil boyu karadan denizi taradı. Ancak, aramalara rağmen ne gençlere ne de deniz bisikletine ulaşılabildi.

EKİPLER SEFERBER

İstanbul Valiliği, 17 Ağustos''ta saat 16.00''dan itibaren kendilerinden haber alınmayan gençlerle ilgili ihbarın, 18 Ağustos pazar günü saat 15.00 sıralarında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) ve güvenlik birimlerine ulaştığını bildirdi. Açıklamada, ihbarın alındığı andan itibaren ekiplerin harekete geçtiği kaydedildi. Öte yandan Burak Öççelik isimli görgü tanığı, ''Gençler bisikleti bıraksalardı yüzebilirlerdi. Bisikleti bırakmak istemediler'' iddiasında bulundu.

Ailelere bilgi verdi

Bu arada, arama çalışmalarını katılan Genç Denizciler Dayanışma Derneği (GEDDAD) Yönetim Kurulu Başkanı Umur Zamanoğlu, merak içinde bekleyen gençlerin ailelerine çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Deniz bisikletleri toplatıldı

Büyükçekmece Belediyesi, Kumburgaz''da yaşanan olayın ardından sahillerdeki tüm deniz bisikletlerini toplattı. Deniz biskletlerinin kullanımında hukuki bir boşluk olduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, '''Son derece tehlikeli olan deniz bisikletlerinin kullanımında yetki, denetim, sorumluluk kime ait belli değil. Tam bir karmaşa hakim''' dedi. Başkan Akgün, hukuki karmaşa giderilene kadar sahillerde deniz bisikleti kullanımını yasakladıklarını söyledi.


10 yıl önce