|

Kaymakam yerine son model makam aracı

Afyonkarahisar'ın Kızılören ilçesinde bu aralar en çok konuşulan konu bir makam arabası. İlçede makam arabasını konuşulur hale getiren neden ise oldukça ilginç. Çünkü Kaymakamlığın emrine tahsis edilen makam aracına binecek bir kaymakam yok...

Yeni Şafak
00:00 - 11/08/2012 Cumartesi
Güncelleme: 16:29 - 10/08/2012 Cuma
Yeni Şafak
Kaymakam yerine son model makam aracı
Kaymakam yerine son model makam aracı

Geçtiğimiz günlerde kaymakam ve vali yardımcıları tayinleriyle birçok ilçenin kaymakamı değişmişti. Ancak Afyonkarahisar'ın küçük ilçesi Kızılören uzun süredir asaleten görev yapan bir kaymakam yüzü görmedi.


KAYMAKAM YOK AMA MAKAM ARABASI SON MODEL

22 yılda 50'ye yakın kaymakam gören Kızılören bu alanda inanılmaz bir rekora sahip. 2012 Kaymakamlar Kararnamesi'nde bir kaymakam ataması yapılmayan ilçeye son model bir makam arabası gönderildi.


Kızılören Kaymakamlığı'na tahsis edilen son model makam arabası şimdi çürümeden kendisini kullanacak bir kaymakam bekliyor.


İLÇE SAKİNLERİ ŞAŞKIN

İlçe sakinleri kaymakamsız makam aracına hem tepkili bir o kadar da şaşkın. 'Kaymakamsız makam aracı ne işe yarar?' diye soran ilçe sakinleri, 'Kızılören'e Kızılören'in sorunlarıyla ilgilenecek bir kaymakam lazım. Gelen kaymakamlar 3-5 ay olmadan başka yerlere gidiyorlar. Kızılören gibi küçük ilçelerde uzun vadeli kalkınma planlarına ve bunu uygulayacak kaymakamlara ihtiyacımız var. Ancak Kızılören'e atanan kaymakamlar kısa süreli görev yaptığı için ne böyle bir kalkınma planı hazırlandı ne de bu planı uygulayacak bir kaymakam görev yaptı' şeklinde tepki gösterdiler.


5 YILDA 25 KAYMAKAM

1990 yılında ilçe statüsü kazanan Kızılören kaymakam konusunda inanılmaz bir rekoru elinde bulunduruyor. 22 yılda 50'ye yakın kaymakam gören küçük ilçeden son beş yılda ise tam 25 kaymakam geçti. Kızılörenliyiz.biz sitesinde yer alan bir bilgiye göre ilçe son beş yılda tam 25 kaymakam gördü.


Kaymakam adayı ve komşu ilçelerin kaymakamlarının vekaleten yönettiği bir ilçe olan Kızılören'e bugüne kadar asalaten atanan kaymakam sayısı ise sadece 6. İlçe 14 kez yeni mezun olan kaymakam adayı, 24 kez de komşu ilçenin kaymakamları tarafından vekaleten yönetilmiş.


YURTSEVEN 5 YILDA 7. KEZ KIZILÖREN'iN VEKİL KAYMAKAMI

Kızılören halen komşu ilçe Dinar'ın Kaymakam'ı Ahmet Yurtseven tarafından vekaleten yönetiliyor.


2010 yılında Kızılören Kaymakamlığı'na atanan Onur Kökçü ise yine 4 ay ilçede görev yaptıktan sonra İhsaniye Kaymakamlığı'na atandı. Son olarak Aralık ayında göreve başlayan Nusret Büyükçelebi ise 2 ay görev süresinin ardından Emirdağ'a atandı. Boşalan Kızılören Kaymakamlığı görevine ise vekaleten Dinar Kaymakamı Ahmet Yurtseven bakıyor. Yurtseven son 5 yılda 7. kez Kızılören Kaymakamlığı görevine gertirildi.


12 yıl önce