|

Kazı çalışmalarında 2 kemik daha bulundu

İha
00:00 - 13/03/2009 Cuma
Güncelleme: 13:50 - 13/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Kazı çalışmalarında 2 kemik daha bulundu
Kazı çalışmalarında 2 kemik daha bulundu

Ergenekon soruşturması kapsamında gündeme gelen Şırnak'ın Silopi ilçesinde kayıp cesetlerinin gömülü olduğu iddiası üzerine başlatılan kazı çalışmalarında bugün 2 kemik ve çorap bulundu.

Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin kuyulara atıldığı iddiasıyla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında, Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk ve Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi ile Şırnak Barosu üyesi avukatlar nezaretinde Sinan Lokantası Tesisleri olarak bilinen yerde kazı çalışmalarına bugün yeniden başlandı. Kazılar sırasında 2 kemik ve çorap bulundu. Kazı öncesi güvenlik güçleri kuyu çevresinde detektörle mayın araması yaparken, bölgede yoğun güvenlik

önlemleri alan askerler, gazetecilerin belli noktalarda çekim yapmalarına izin veriyor. Silopi Sulh Ceza Mahkemesi'nin verdiği iznin ardından yapılan kazı çalışmalarında dün 9 kemik parçası ve saç teli bulunmuştu. Yetkililer, bulunan kemik parçaları ve diğer malzemelerin incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderileceğini kaydetti.


15 yıl önce