|

'Kediye işkence' protestosunda tepki çeken olay

Eskişehir'de, bir üniversite öğrencisinin kediyi işkence ederek öldürmesi protesto edildi. Protesto gösterisi sırasında katılımcılardan birinin yanında getirdiği köpeği Porsuk Çayı'na atması üzerine hayvan severler tepki gösterdi.

İha
00:00 - 16/02/2014 Pazar
Güncelleme: 16:02 - 16/02/2014 Pazar
Yeni Şafak
'Kediye işkence' protestosunda tepki çeken olay
'Kediye işkence' protestosunda tepki çeken olay

'Kediye işkence' olayını protesto etmek için Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde toplanan çok sayıda hayvan sever, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında eyleme destek vermek için gruba katılan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yanında getirdiği köpeği 'yüzme biliyor' diyerek Porsuk Çayı'na attı. Bunun üzerine hayvan severler, uzun süre gence tepki gösterdi. Tepkiler üzerine Porsuk'tan köpeğini çıkaran genç, yuhalamalar ve ıslıklar eşliğinde gruptan uzaklaştı.

Olaya gözyaşlarıyla tepki gösteren bir hayvan sever kendisinin de köpeği olduğunu anlatarak, 'Hayvana eziyet ediyor. Şimdi zamanı mıydı? Ben ağlıyorum onlar için, çok üzüldüm. Hayvanlar kanunu çıksın lütfen, artık hayvanlara eziyet olmasın' dedi.

Bir diğer hayvan sever ise gencin köpeği şov yapmak için Porsuk'a attığını ve bu şova engel olduklarını kaydetti.

"Terbiye vermek için atmış"

Bir başka hayvan sever de, köpeğini Porsuk'a atan gencin kendini, 'Çocuğuma terbiye veriyorum. O yüzden suya attım' diye savunduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:

'Böyle terbiye mi olurmuş. Biz tepki gösterince oradaki polisler, 'Biz gereğini yapacağız. Siz sakin olun, karışmayın' dediler. Böyle bir şey olamaz ki. Bugün o hayvanı atan yarın öbür gün insanı da atar. Bir de kendi baktığı köpek. Demek ki buraya reklam yapmak için gelmiş. Böyle hayvan sevgisi olmaz.'

10 yıl önce