|

Kim bu Dede köstebeği?

Edirne'deki yolsuzluk operasyonundan iki gün önce bir kişinin belediye başkanı Hamdi Sedefçi'ye operasyon yapılacağı bilgisini sızdırdığı belirlendi.

EDİRNE (AA)
00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:17 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Kim bu Dede köstebeği?
Kim bu Dede köstebeği?

Polis, Edirne'deki 'Dede' operasyonundan iki gün önce belediye başkanına bilgi veren köstebeği arıyor. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, operasyon başlamadan iki gün önce basın açıklaması yapmış, “Polis benim peşimde, bize operasyon yapacaklarmış” demişti. “İhaleye fesat karıştırma”, “rüşvet alma ve verme” ile “organize suç örgütü kurmak” iddiasıyla, başlayan Dede operasyonunun Emniyet'in içinden biri tarafından sızdırıldığı anlaşıldı.

İKİ ADRESTEKİ PARA ARANIYOR

Gazeteport sitesinin haberine göre Başkan Hamdi Sedefçi'nin “Operasyon yiyeceksiniz” şeklinde uyarıldığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Sitenin iddiasına göre bu uyarı üzerine Sedefçi elindeki bazı belgeleri imha etti. Haberde aktarılan iddialar arasında Sedefçi'nin sadece kendisinin bildiği iki adreste bulunan yüklü miktarlardaki paranın arandığı da yer alıyor. Polis, Sedefçi'ye bilgi aktaran kişinin peşine düştü. Operasyonda “Belediye Sarayı binası ve yer satışı” ihalesiyle ilgili dün 3 kişi daha gözaltına alındı. “Belediye Sarayı binası ve yer satışı” ihalesinde, “ihaleye fesat karıştırma” ve “rüşvet verme” iddiasıyla gözaltına alınan bir şirketin ortağı olan M.K. ve bu şirketin yetkilisi E.G. ile başka bir şirketin ortağı olan M.P'nin sorgulanmasına başlandı. Bu üç kişinin bugün Edirne Adliyesine sevk edilmesi bekleniyor.

16 yıl önce