|

Kızılay bir milyon 'iyi insan' arıyor

Kızılay, Türkiye'nin ihtiyacı olan kanı gönüllülerden karşılamak için 'Kan bağışı için bir milyon iyi insan aranıyor' kampanyası başlattı. Kızılay Başkanı Küçükali, "Bağışta arzu edilen oranı yakalayamadık. İnsanlarımız daha duyarlı olmalı" dedi.

Mücahid Yapıcı
00:00 - 25/05/2008 Pazar
Güncelleme: 01:12 - 25/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Kızılay bir milyon  'iyi insan' arıyor
Kızılay bir milyon 'iyi insan' arıyor

Kızılayı, Türkiye'nin yıllık 1.5 milyon ünite olan yıllık kan ihtiyacını tamamen gönüllü ve düzenli bağışçılardan karşılamak için 'Kan bağışı için bir milyon gönüllü aranıyor' kampanyası başlattı. Türkiye'nin kan ihtiyacının halen yüzde 50'si gönüllü bağışçılardan karşılanırken geri kalan bölümü hasta yakınlarının temin ettiği kan bağışçılarından sağlanıyor.

Conrad Otel'de 'Kızılay kan bağışı için bir milyon iyi insan arıyor' sloganıyla düzenlenen kampanyaya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Orhan Gümrükçüoğlu, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kan bağışında arzu ettikleri oranı yakalayamadıklarından yakınan Tekin Küçükali, Kızılay'ın amacının ülkenin ihtiyacı olan kanı bağışlarla sağlamak olduğunu söyledi. Küçükali, "Yaptığımız araştırmada insanların kan vermeme gerekçesi sorusuna 'kan istediniz de vermedik mi' şeklinde yanıtlar aldık. Kan bağışı konusunda biz buradan çağrımızı yapıyoruz" diye konuştu.

REÇETEYLE KAN ARANMASIN

Almanya'da 2. Dünya Savaşı'ndan sonra insanların duyarlı olması dolayısıyla kan sıkıntısı yaşanmadığına dikkat çeken Orhan Gümrükçüoğlu da, "İnsanlarımızdan kan bağışı konusunda daha duyarlı olmasını istiyoruz" dedi. Gümrükçüoğlu, Kızılay'ın 140 yıldır hizmet için çalıştığını hatırlatarak, "Çocukluğumuzdan beri depremlerde, selde, hastalıkta, sağlıkta Kızılay'ı hep yanımızda gördük. Türkiye'de hastaların eczane eczane dolaşıp ilaç aramalarını engelledik. Acil kan ihtiyacı olanların da kan reçeteleriyle kan aramalarını önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.



16 yıl önce