|

Komandoluğa rekor başvuru

Aa
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 13:06 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Komandoluğa rekor başvuru
Komandoluğa rekor başvuru

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na"piyade komando uzman erbaş" olmak için 25 bin 84 kişi başvurdu. Türk Kara Kuvvetleri, geçen yıl istihdam ettiği bin 540 piyade komandouzman erbaşın ardından bu yıl da 3 bin 18 uzman erbaş alacak.Komutanlığın Ocak ayında yaptığı duyurunun ardından, 25 bin 84 kişiuzman komando olmak için başvuruda bulundu.




Komando adayları,"www.kkk.tsk.mil.tr" internet adresinden tebliğ niteliğinde yayınlanansınav merkezlerinde 30 Mart Pazar günü yazılı sınava alınacak.Yazılı sınav Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Çorlu, Diyarbakır, Erzurum,Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Manisa, Malatya,Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve KKTC'DE (Girne) yapılacak. Yazılı sınavdaalınan not, 2008 yılında yapılacak temin faaliyetleri için geçerliolacak. Yazılı sınavdan 70 ve daha yukarı puan alan adaylar, ikinciaşama sınavlarına girmeye hak kazanacak.Adaylar, ikinci aşamada ise ön sağlık kontrolü, fiziki kabiliyetyeterlilik testine girecek. Başarılı olmaları halinde ise mülakatsınavına alınacak.



Nisan ayında yapılacak ön sağlık ve fiziki kabiliyetyeterlilik testi ile mülakat sınavı sonucuna göre ihtiyaç duyulmasıhalinde gelecek tarihlerde yeniden sınav yapılabilecek.Yazılı sınavlarda, genel kültür konularından 50 ve askeri kültürkonularından 50 olmak üzere toplam 100 soru sorulacak. Yazılı sınavneticesinde başarılı olan ve ön sağlık kontrolü ile Fiziki KabiliyetYeterlilik Testi sınavlarına girmeye hak kazanacak adaylara 4 Nisan2008'de yine Komutanlığın internet adresi üzerinden duyuru yapılacak.Uzman erbaşlar, askeri lojmanlardan yararlanabilecek, askerhastanelerinde eş ve çocukları ile ücretsiz tedavi görebilecek, SilahlıKuvvetler tazminatı, aile yardımı ödeneği, doğum yardımı ödeneği gibiimkanlardan da faydalanabilecek.Uçuş, paraşüt, denizaltı, dalgıç, kurbağa adam hizmetlerindegörevlendirilen uzman erbaşlar ise Silahlı Kuvvetler hizmet tazminatınaek olarak tazminat alacak.

16 yıl önce