|

Köpeğe çarpmamak için çocuğa çarptı

İha
00:00 - 20/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 09:26 - 20/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Köpeğe çarpmamak için çocuğa çarptı
Köpeğe çarpmamak için çocuğa çarptı

Şanlıurfa'da bir otomobil sürücüsünün, önüne çıkan yavru köpeği ezmemek için yaptığı hamle hem kendi canına, hem de bir çocuğun canına mal olacaktı. Kontrolden çıkan otomobil önce 12 basamaklı merdivenlerden aşağı inerek bir dükkanın önünde oturan çocuğa çarptı, ardından da işyerinin içine girdi. Yaşanan olay güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.


Edinilen bilgiye göre olay Emniyet Caddesi üzerinde seyir halinde bulunan Cemal D. nin kullandığı 63 DY 373 plakalı otomobilin, biranda önüne çıkan yavru bir köpeğe çarpmamak için hamle yapması sonucu yaşandı. Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün kullandığı otomobil önce 12 merdivenden aşağı indi, sonra elektrik malzemesi satan bir dükkanın önünde bekleyen bir çocuğa çarptı ve son olarak dükkana daldı. Bu arada küçük çocuğun metrelerce ileri fırlamasına rağmen burnu bile kanamadı. Otomobilin işyerine geldiğini gören bir vatandaş ise son anda kaçarak canını zor kurtardı. Dükkan sahiplerinin ve çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında otomobilinden çıkmaya çalışan sürücü Cemal D., Önümden geçen bir köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırdım. Nasıl oldu anlamadım dedi.

İşyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, önce bir vatandaş elindeki hortum ile çiçekleri suluyor. Çiçekleri sulayan şahıs daha sonra içeriye giriyor. O sırada iş yerinden çıkan bir müşteri kapı önünde beklerken, bir çocuk da merdivenlerin başında duruyor. Daha sonra hızlı bir şekilde gelen otomobil 12 basamaklı merdivenin üzerinde uçarak önce önündeki çocuğa çarpıp, çocuk birkaç metre ileri fırlıyor ve yere düşerken de otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuluyor. Otomobil üzerine geldiğini gören bir vatandaş ise can havli ile kendini bir anda içeriye atıyor. Can kaybının yaşanmadığı olayda otomobil çekici yardımıyla işyerinden çıkarıldı. İşyerinde ve otomobilde hasar oluşurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


15 yıl önce