|

Kopya ve devamsızlık nota etki edecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına 'K' kopya, mazeretsiz sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine 'G' ifadesi yazılacak. Bu ifadeler artık not hesaplamasına dahil edilecek.

Aa
00:00 - 23/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:56 - 22/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Kopya ve devamsızlık nota etki edecek
Kopya ve devamsızlık nota etki edecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre e-okul sistemini revize edecek. Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına 'K' kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine 'G' yazılacak. Bunlar hesaplamada sınav sayısına dahil edilecek. MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe giderek, ölçme ve değerlendirme esaslarını yeniden belirlemişti. Bu yeni düzenlemeye göre, öğrencilerin başarısı öğretim programı öğrenme kazanımları esas alınarak dersin özelliğine göre yazılı sınavlar, uygulamalı sınavlar, performans çalışmaları ve projelerle, işletmelerde beceri eğitiminde alınan puanlara göre tespit edilecek.

NOT ORTALAMASINA DAHİL EDİLİYOR

Sınav, performans çalışması, proje ve uygulamaları 100 tam puan üzerinden değerlendiriliyor. Kopya çeken ögrencinin ders puanı alanına 'K' kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen ögrencinin ilgili ders puan hanesine 'G' yazılacak ve hesaplamada sınav sayısına dahil edilecek. e-Okul sisteminde sınıf atlatma işlemi yapılırken, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılı itibarıyla 10, 11 ve 12. sınıflarda aynı adla zorunlu ve seçmeliler arasında yer alan derslerin başarı durumları tek ders olarak değerlendirilecek.

Ara sınıflarda nakile devam

Yönetmelikteki düzenlemeye göre, 10. sınıfın sonuna kadar yapılan nakillerin, 11. sınıfa geçen ve nakil talebinde bulunan öğrencileri de kapsayacak şekilde eylül ayı nakil döneminde değerlendirilecek. Disiplin cezaları arasında yer alan okuldan ''kısa süreli uzaklaştırma'' cezası e-okul sistemine, ''kısa süreli uzaklaştırma (1-5 gün)'' gün şeklinde işlenecek. Genel ortaöğretim programı uygulayan fen lisesi, sosyal bilimler lisesi, Anadolu öğretmen lisesi, polis koleji ve askeri liselerden, Anadolu liselerinin bütün sınıflarına yeterli puan ve kontenjan bulunması şartıyla talep doğrultusunda nakil yapılmasına devam edilecek.

Baba mesleğine kontenjansız direk kayıt

e-Okul sisteminde notlarla ilgili bölüm, yeni yönetmelik hükümleri doğrultusunda revize edilecek. Yazılı sınav notu için 6 alan, performans çalışmaları için 3 alan, uygulama notlar için 3 alan, proje için 1 alan olacak şekilde düzenlenecek. Sözlü ve ödev alanları kaldırılacak. Anne ve/veya babasına ait çalışır durumda bir iş yeri olup anne veya baba mesleğiyle ilgili meslek lisesi alanına veya geçiş şartlarını taşımak kaydıyla teknik lisenin ilgili alanına kayıt yaptırmak isteyenlere kontenjana bakılmaksızın e-okul sisteminde kayıt imkanı verilecek. e-Karneler, karne formatında Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden de alınabilecek. Yazıya göre, yönetmelikteki kayıt işlemlerine ilişkin 8. sınıfı bitirip hiçbir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptıramayan öğrencilerin kayıtları, milli eğitim müdürlüklerince ilişkilendirildikleri liselere, ortaokul ve imam hatiplerle koordine sağlanarak sistem üzerinden yapılacak.


10 yıl önce