|

Kredi kartı çetesi çökertildi

Pazarcık ilçesinde, ''başkası adına kredi kullandıkları ve mağdurları yüksek miktarda borçlandırdıkları'' iddiasıyla gözaltına alınan, banka çalışanlarının da aralarında bulunduğu 7 kişiden 3'ü mahkemece tutuklandı.

Aa
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 21:04 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Kredi kartı çetesi çökertildi
Kredi kartı çetesi çökertildi

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonun ardından ifadeleri alınan zanlılar, güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan eski banka müdürü İ.Y. ile F.K. ve A.İ.C, çıkarıldıkları mahkemece, ''Nitelikli dolandırıcılık, zimmet, Bankacılık Kanunu'na muhalefet ve organize suç örgütü kurmak'' suçlarından tutuklandı. R.Y.K, A.G.S, Ö.B ve C.G. ise adli kontrol kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaklaşık 1 yıl önce Pazarcık'taki bir bankadan usulsüz kredi kullandığı belirlenen suç örgütü üyelerine yönelik çalışma başlatmıştı. Bu çerçevede düzenlenen operasyon, ''başkası adına kredi kullandıkları ve mağdurları yüksek miktarda borçlandırdıkları'' iddia edilen 4'ü banka çalışanı 7 kişi gözaltına alınmıştı.


11 yıl önce