|

Kübra'nın ölümü ihmal mi kaza mı?

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastası olan bir kişiye müdahale ederken, iğneyi eline batıran Sağlık Yüksek Okulu öğrencisi hayatını kaybetti. 18 Yaşındaki Kübra'nın ailesi, öğrenciye kan alma yetkisi veren hastaneyi suçladı.

Samsun
00:00 - 14/06/2009 Pazar
Güncelleme: 03:00 - 14/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Kübra'nın ölümü ihmal mi kaza mı?
Kübra'nın ölümü ihmal mi kaza mı?

Samsun'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastası olan bir kişiye müdahale ederken, virüs bulaşan sağlık teknisyeni hayatını kaybetti. Vezirköprü ilçesinde kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen bir hastaya acil serviste serum takmak isterken 18 yaşındaki Kübra Y.'nin eline iğne battı. Hastalık virüs bulaşan Kübra Y., tedavi altına alındığı enfeksiyon hastalıkları servisinde hayatını kaybetti. Kübra Y.'nin OMÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği Bölümü öğrencisi olduğu öğrenildi.


İHMAL İDDASI

Durumu haber alan Kübra'nın ailesi, yakınları ve sınıf arkadaşları hastaneye akın etti. Kızının ihmal sonucu hayatını kaybettiğini iddia eden baba Seyit Y., "Kızım okulu bitirmedi, sadece üniversite öğrencisi ve hastanede temizlik işçisi olarak çalıştığı için hiçbir yetkisi yok. Nasıl KKKA emniyeti alınmadan kızıma kan aldırdılar. Kendilerinin canları çok kıymetli, kaçıyorlar" iddiasında bulundu. Anne Ayşe Y. ise, çocuğunun kan alma yetkisi olmadığı halde zorla kan aldırıldığını, ihmal olduğunu öne sürdü. OMÜ Tıp Fakültesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Sünbül ise, "Kaza sonrası gerekli tıbbi müdahaleler yapıldıktan sonra personelimiz takibe alındı. Yapılan tüm müdahale rağmen kurtaramadık. Tahkiklerimizde tıbbi olarak bir ihmalkarlık söz konusu değil" dedi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kübra'nın ölümüyle sonuçlanan olayın tüm boyutlarıyla araştırdıklarını belirtti. Akdağ, vatandaşların sağlığına kavuşması için her türlü çabayı gösteren sağlık çalışanlarının bu uğurda hayatları pahasına görev yaptıklarını, böylesine üzüntü verici gelişmelerin yaşanmaması adına her türlü hassasiyeti gösterdiklerini ve göstermeye devam edeceklerini belirtti.



15 yıl önce