|

Kulaktan sorgulanmış

Deniz Seki'nin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonuna 'telekulak' bulaştı. Eski sevgilisinin telefon dökümlerini bir GSM şirketinde çalışan hayranından elde eden Demet Akalın dinlemeye takılınca, gözaltına alındı.

Serkan Nergis
00:00 - 17/02/2009 Salı
Güncelleme: 02:43 - 17/02/2009 Salı
Yeni Şafak
Kulaktan sorgulanmış
Kulaktan sorgulanmış

Deniz Seki'nin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonuna ismi karışan Demet Akalın'ın, eski sevgilisinin telefonlarını yasadışı yollarla dinlediği için gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Uyuşturucu operasyonu kapsamında gerçekleştirilen telefon dinlemelerine Demet Akalın da takıldı. İddiaya göre, gözaltıyla sonuçlanan sürecin fitilini, Demet Akalan'ın eski sevgilisi Oğuz Kayhan'ın cep telefonunda sosyetik bir ismin mesajlarını ele geçirmesi ateşledi.

DÖKÜMÜ HAYRANI VERDİ

Bu gelişme üzerine çılgına dönen Akalın, yakın arkadaşı Deniz Seki'yi telefonla arayarak, 'Bir GSM şirketinde Can Akyüz diye bir hayranım var. O bana Oğuz'un mesajlarının dökümünü veriyor' dedi. Uzun süredir birlikte olduğu Hüsnü Şenlendirici'den şüphelenen Seki ise Akalın'a 'Arkadaşına söyle Hüsnü'nün de cep mesajlarına baksın' diye ricada bulundu. Bunun üzerine GSM şirketinde çalışan Can Akyüz isimli müşteri hizmetleri görevlisi Deniz Seki ile tanıştı ve ve Hüsnü Şenlendirici'nin mesajlarını, ünlü şarkıcıya iletti.

ŞENLENDİRİCİ ÇILGINA DÖNDÜ

Gelişmeden haberdar olan Şenlendirici ise Deniz Seki'yi döverek mesajlara nasıl ulaştığını öğrendi. Ardından da GSM şirketine giderek görevli hakkında şikayette bulundu. Bu gelişmeler yaşanırken, Seki kokain operasyonu kapsamında dinlendiği için Demet Akalın da dinlemeye takıldı. Önce Can Akyüz, ardından Demet Akalın bu yasadışı dinleme nedeniyle gözaltına alındı. Polise kısa bir ifade veren Akalın, daha sonra serbest bırakıldı.

İfade verdikten sonra bir açıklama yapan Akalın, mahkeme süreci devam eden bir konuya ilişkin ifade verdiğini belirterek, “gizlilik kararı” olduğu için başka bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti. Olayda ismi geçen GSM şirketi ise dün yaptığı açıklamada, haberde bahsi geçen kişinin çalışanları değil, bayi personeli olduğu belirtildi. Söz konusu şahsın dinleme yapmasının teknik olarak mümkün olmadığı da açıklamada ifade edildi.


Seki mahkemece serbest bırakıldı

Jandarmanın İstanbul, Ankara ve Diyarbakır'da, on sekiz ayrı adrese eşzamanlı düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şarkıcı Deniz Seki, dün adliyeye sevk edildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda iki gün süren işlemleri tamamlanan Deniz Seki, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Seki, savcı, hakim ve personelin kullandığı kapıdan adliye binasına alındı. İki gün gözaltında kalan Deniz Seki'nin oldukça yorgun ve bitkin olduğu gözlendi. Savcı tarafından ifadeleri alınan Deniz Seki'yle birlikte 17 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ise Seki'nin serbest bırakılmasına karar verdi. Öte yandan, jandarma yetkilileri, operasyon kapsamında ele geçirilen malzemelerin arasında şebeke lideri 'Kedi Murat'lakaplı H.Ç.'nin ajandasını da ele geçirdi. Ajandada birçok ünlünün isminin yer aldığı belirtiliyor.

15 yıl önce