|

Lunapark faciası

Küçükçekmece'de LYS sonrası kuzeniyle beraber stres atmak için lunaparka giden 18 yaşındaki Hatice Ataman, Dıscovery isimli araca bindiği sırada kemerinin açılması sonucu 20 metre yükseklilten yere düşerek feci şekilde can verdi. Olayla ilgili lunapark yöneticileri hakkında soruşturma açıldı

Oktay Yıldırım
00:00 - 21/06/2011 Salı
Güncelleme: 00:21 - 21/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Lunapark faciası
Lunapark faciası

Küçükçekmece'de LYS sınavına girdikten sonra kuzeniyle birlikte eğlenmek için gittiği lunaparkta Dıscovery isimli eğlence aracına binen 18 yaşındaki Hatice Ataman, cihazın hareketi esnasında emniyet kemeri açılınca cihazdan uçarak yere çakıldı. Ağır yaralanan genç kız hastanede hayatını kaybetti. LYS-4'e giren Ataman teyzesinin kızı ile birlikte Lunaparka gitti. Discovery isimli oyun aletine binen genç kızın yükseldikten sonra henüz belirlenemeyen nedenle emniyet kemeri açıldı. Bir anda dengesini kaybeden Ataman demirlere tutunamayınca yaklaşık 20 metre yükseklikten aşağı düşerek hayatını kaybetti.

AVUKAT OLMAK İSTİYORDU

Adli Tıp Kurumu'ndan kızının cenazesini alan acılı baba Halit Ataman kızının avukat ya da savcı olmak istediğini anlatarak, “Lunapark hakkında suç duyurusunda bu bulunacağım. Aynı cihazdan bir ay önce bir kişi düşüp yaralanmış, ölümden dönmüşler” diye konuştu.


DAHA ÖNCE DE KAZA OLMUŞ

Kavaklı lunapark isimli işletmede 'discovery' oyun aletinde 20 Mayıs'ta yine bir kazanın yaşandığı ortaya çıktı. Cihazın harekete esnasında emniyet kemerinin açılması sonucu Bihlun K.(17) ve Aykut G. (17) yere düşerek yaralanmışlar. Lunapark yetkilileri, bu kazanın ardından 'discovery isimli oyun konsolunu değiştirdikleri ve yeni bir konsol aldıklarını iddia ettiler.


'Melek yüzlüm beni bırakıp nereye gittin'

Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan Hatice Ataman'ın için Esenler Hazreti Ömer Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Hatice Ataman'ın babası Halit Ataman, annesi Fatma Ataman, kardeşleri ve yakınları katıldı. Tören öncesinde acılı anne Fatma Ataman kızının tabutu başına gelerek gözyaşı döktü. Yakınlarının yardımıyla güçlükle ayakta durabilen anne Fatma Ataman tabuta sarılarak, “Melek yüzlüm beni bıraktıp nereye gittin” diyerek gözyaşı döktü.



13 yıl önce