|

Mardin'i toz bulutu kapladı

Cihan
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 17:45 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Mardin'i toz bulutu kapladı
Mardin'i toz bulutu kapladı

Suriye ve Irak üzerinden gelen toz fırtınası 10 gün ara ile Mardin'i ikinci kez etkisi altına aldı. Akşam saatlerinden itibaren Mardin ve ilçelerini etkisini gösteren toz bulutları hayatı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin yer yer 250 metrenin altın düştüğü gözlendi.


Vatandaşlar toz bulutları yüzünden dışarıya çıkamazken, meteoroloji yetkilileri toz bulutunun 2 gün daha etkisini göstereceğini bildirdi. 10 gün ara ile ikinci kez toz fırtınasına yakalanan Mardin'de esnaf ve vatandaşlar oluşan tozlardan olumsuz etkilendi.

Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Sait Avar, bu tür havalarda yaşlılar ve çocukların dikkatli olmaları gerektiğini ifade ederek, "Astım ve bronşit hastalarının, küçük çocukların ve yaşlıların tozlu havalarda mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalarını öneriyoruz." dedi.


Dr. Avar, bu tür havalara alerjisi olan insanların dışarıya çıkmamaları uyarısında bulunurken, çıkmak zorunda kalan vatandaşların ise maske takmalarını istedi.


Ziraat Odası yetkilileri ise fırtınanın ardından yörede yağış beklediklerini belirterek, toz bulutunun ancak yağmur yağışının ardından ortadan kalkabileceğini ifade etti.



16 yıl önce