|

Meclis'tekiler sordu 'Sayın Hacker' anlattı

TBMM İnternet Araştırma Komisyonu, Code Flu isimli bilgisayar korsanını dinledi. Meclis'te kendisine 'Sayın Code Flu' diye hitap edilen bilgisayar korsanı, hiçbir sektörün güvenlik sistemlerinin 'kırılamaz' olmadığını söyledi.

İlhan Toprak
00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:50 - 19/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Meclis'tekiler sordu 'Sayın Hacker' anlattı
Meclis'tekiler sordu 'Sayın Hacker' anlattı

Bir milletvekilinin bir bilgisayar korsanından ne talep edeceğinin cevabı dün Meclis'te bulundu. TBMM İnternet Araştırma Komisyonu, Code Flu isimli bilgisayar korsanını (Hacker) dinledi. Emniyetin bilişim suçları dairesi ekiplerinin kurduğu Skype bağlantısıyla komisyon toplantısına bağlanan Hacker Code Flu'dan komisyon üyesi milletvekilleri Meclis'in güvenlik duvarlarını aşarak 'Merhaba internet komisyonu' yazmasını istedi. 33 yaşında ve erkek olan Hacker Code Flu 'Bu iyi olmaz' diyerek talebi geri çevirdi. Komisyon Başkanı AK Parti Adana milletvekili Necdet Ünüvar'ın, 'Sayın Code Flu' diyerek hitap ettiği bilgisayar korsan, savunma ve bankacılık sektörlerinin kullandığı güvenlik sistemlerinin hiçbirinin 'kırılamaz' olmadığını söyleyerek, İran'ın nükleer programıyla ilgili sisteme internet bağlantısı olmadığı halde sızılabildiğini dile getirdi.

Bir sistemin işleyişini bilip, onu manipüle etme yetisine sahip kişiye 'Hacker' denildiğini belirten Code Flu, bunların 'beyaz şapkalı' ve 'siyah şapkalı' diye ikiye ayrıldıklarını söyledi. Beyaz şapkalı hackerların sistemlerin güvenlik açıklarını tespit edip ilgilileri uyardıklarını, siyah şapkalı olarak nitelendirilenlerin ise kötü niyetli kimseler olduğunu ve bu sistemleri çökerttiklerini veya başka kötü amaçlar için kullandıklarını ifade etti. Başta savunma ve bankacılık gibi sektörlerin kullandığı güvenlik sistemlerinin hiçbirinin 'kırılamaz' olmadığına dikkat çeken bilgisayar korsanı Code Flu, İran'ın nükleer programıyla ilgili sisteme internete bağlı olmadığı halde sızılabildiğini, ABD'deki en güvenilir kabul edilen kurumlara bile sızılabildiğini belirtti.

GÜVENLİĞİNİZ SAĞLAM

TBMM internet güvenlik sisteminin iyi çalıştığını söyleyen Hacker Code Flu, 'Meclis'e saldırmak çok zor ama imkansız değil. Sadece zaman alır. Ama ben kimliğimi bu tür yollarla yaymak istemem. Başka ortamda tanışırsak belki olabilir' şeklinde konuştu. Haydar Akar da 'Sizi test etmek için söylemedim. Meclis'in altyapısı ne kadar güçlü diye merak etmiştim' dedi.


TÜBiTAK YETERLi DÜZEYDE DEĞiL

Bilgi güvenliği konusunda TÜBİTAK'ın da yeterli düzeyde olmadığını iddia eden Code Flu, Meclis'in bilgi güvenliği konusunda bu kurumdan destek almasına rağmen, aşılamayacak güvenlik duvarının olmadığı iddiasını bir kez daha dile getirdi.



12 yıl önce