|

Metrobüs, Beylikdüzü'ne kadar gidecek

Cihan
00:00 - 10/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 15:46 - 10/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Metrobüs, Beylikdüzü'ne kadar gidecek
Metrobüs, Beylikdüzü'ne kadar gidecek

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs hattının Söğütlüçeşme'ye şubat ayında ulaşacağını söyledi. Hattın ihale edildiğini belirten Topbaş, "Hattı Beylikdüzü'ne kadar uzatacağız." dedi.



Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, İBB Şehir Tiyatroları'nın yeni döneme ilişkin projeleri anlatıldı. Yeni binaların tanıtımının da yapıldığı toplantı sonrası Kadir Topbaş gazetecilerin gündeme ilişkin bazı sorularını yanıtladı. Kadir Topbaş, E-5 trafiğinin çözümüne önemli ölçüde katkı sağladığı düşünülen metrobüs hattının şubat ayı içersinde Anadolu yakasına ulaştırılacağını ifade etti. Daha sonraki hedeflerinin ise hattı Beylikdüzü'ne kadar ulaştırmak olduğunu aktaran Topbaş, Avcılar-Zincirlikuyu hattında günlük taşınan yolcu sayısının 400 bini geçtiğini söyledi.



Metrobüs projesini ulaşımda ileri bir proje olarak gördüklerini belirten Topbaş, "Metrobüs çalışmamızın iki aşamalı bölümü bitti. Bu kente kazandırdığımız çok önemli bir aks ortaya çıktı. Hattın açılmasıyla ilk gün 394 bin 800, ikinci gün ise 420 bin insanımız metrobüsü kullandı. İlk gün 150 otobüsle devreye girdik. Dün 170'e çıktı, bugün 180 otobüs hattımızda çalışıyor ve hızla talep devam ediyor." diye konuştu. Metrobüs hattının E-5 trafiğini de olumlu yönde etkilediğini anlatan Topbaş, "420 bin insandan yüzde 10'u aracını bırakarak metrobüsü kullanıyor. Şehirde toplu taşıma aracını kullanma kültürü gelişiyor. Bunun gelişebilmesinin tek yolu da, kaliteli, konforlu ve güvenli erişim imkanı sağlanması." ifadelerini kullandı. Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne ve Söğütlüçeşme'ye ulaşması durumunda tek bilet mi çift bilet mi uygulanacak? sorusuna ise Topbaş şöyle yanıt verdi: "Şu an tek bilet uygulaması yapıyoruz. Mesafe uzadıkça farklı bir uygulama yapar mıyız? şu an belli değil. Bu hattın kullanımı adına tek biletle de devam edebiliriz. Maksadımız; bu işlerden çok para kazanmak değil. Toplu taşıma araçlarına insanları yöneltmek."

16 yıl önce