|

Metrobüse 'yan'dan çözüm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs hattındaki yoğunluğu azaltacak bir çalışma yapıldığını açıkladı.

Cihan
00:00 - 14/12/2012 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 14/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Metrobüse 'yan'dan çözüm
Metrobüse 'yan'dan çözüm

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs hattındaki yoğunluğu azaltmak için yan yollara otobüs seferleri koyacaklarını söyledi. Topbaş, zaman zaman yaşanan metrobüs arızalarının kapasitenin üzerindeki yoğunluktan kaynaklandığını belirtti. Topbaş, bu hatta aslında raylı sistemin olması gerektiğini ifade etti.

Kadir Topbaş, Fransa'nın Paris Valisi Daniel Canepa ile görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Metrobüslerde yaşanan arızaların kapasitenin üzerindeki yoğunluktan kaynaklandığını belirten Topbaş, bu yoğunluğu azaltmak için yan yollara ek otobüs seferleri koyacaklarını açıkladı. Kadir Topbaş, bu hat üzerinde aslında raylı sistemin olması gerektiğini, ancak şu aşamada bunun mümkün olmadığını aktardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kış hazırlıklarına dair bilgi veren Topbaş, başta karla mücadele ekipmanları olmak üzere gerekli bütün hazırlıkların tamamlandığını ve kışa hazır olduklarının ifade etti. Sıkıntı yaşanmaması için İstanbulluların her alanda yöneticilere yardımcı olmasını isteyen Topbaş, kış lastiği uygulamasının da olması gereken bir uygulama olduğunu söyledi.


11 yıl önce