|

Moskova''da bir Türk vatandaşı öldürüldü

Rusya''nın başkenti Moskova''da bir Türk vatandaşı (38) oturduğu evinde elleri, ayakları ve ağzı koli bandıyla bağlı şekilde ölü bulundu. Olay yerine gelen polis görevlileri, Türk vatandaşın dövülerek öldürüldüğünü belirtti.

Cihan
00:00 - 7/06/2013 Cuma
Güncelleme: 00:42 - 8/06/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Moskova Emniyet Müdürlüğü''nden basına yapılan açıklamada, başkentin Leninski Prospekt caddesinde bir Türk vatandaşın cesedinin bulunduğu kaydedildi. Konuyla ilgili açıklama yapan bir polis görevlisi, ''Perşembe günü Moskova çevre bölgesinde çalışan bir Türk iş adamı, polise başvurarak hemşerisini kiraladığı evinde ölü bulduğunu söyledi. Olay yerine hareket eden polis, yabancı vatandaşın dövülerek ve boğularak öldürüldüğüne inanıyor'' bilgisini verdi.

Polis, Türk vatandaşın Rusya''da yasal şekilde çalıştığını belirtti. Şahsın ellerinin, ayaklarının, ağız ve boğazının koli bandıyla bağlandığına işaret eden polis, cinayetten önce maktülün dövüldüğünü kaydetti. Güvenlik görevlileri, daha net bilgilerin tespit edilmesi için adli tıp uzmanların incelemelerde bulunacağını ifade etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Polis, maktülün dost ve yakınlarının ifadesini alıyor.

İlerleyen saatlerde Rusya Soruşturma Komisyonu, olayı doğrulayarak zanlı veya zanlıların Türk vatandaşını elektrik kablosuyla boğarak öldürdüğünü belirtti. Ceset 6 Haziran saat 16.00''ta (MSİ) bulundu.

Öldürülen Türk vatandaşının ismi A. Y. 1975 Sivas doğumlu talihsiz vatandaşın Moskova''da bir Türk firmasında çalıştığı belirtildi. Zanlıların, Türk vatandaşın arabasını gasp ettiği de iddia ediliyor.

11 yıl önce