|

Motosikletli sapık yakalandı

Ankara'da özellikle küçük çocukların ve onların ailelerinin korkulu rüyası haline gelen motosikletli sapık Şahin yakalandı.

Ajanslar
00:00 - 26/10/2008 Pazar
Güncelleme: 15:50 - 26/10/2008 Pazar
Yeni Şafak
Motosikletli sapık yakalandı
Motosikletli sapık yakalandı

Ankara'da özellikle küçük çocukların ve onların ailelerinin korkulu rüyası haline gelen motosikletli sapık yakalandı.




Tezkeresine 3 gün kalmış bir asker olan Şahin Ö. isimli zanlının, Devlet Opera ve Balesi'nin ödüllü bir sanatçısı olduğu ortaya çıktı. 2'si yetişkin, 8'i çocuk toplam 10 kişiye tecavüz eden zanlının, askeri görevini yaparken nasıl dışarı çıkıp bu kadar olayı gerçekleştirdiği merak ediliyor.


Ankara polisi, özellikle Çankaya civarında küçük çocukların ve onların ailelerinin korkulu rüyası haline gelen motosikletli sapığı yakaladı. Siyah renk Mondial marka motosikleti ve siyah kaskıyla dehşet saçan zanlının, 9 kişiye tecavüz ettiği, bir kişiye de tecavüz girişiminde bulunduğu, ancak bunu gerçekleştiremediği öğrenildi. Motosikletli zanlının cinsel saldırıda bulunduğu 10 kişiden 8'inin çocuk olduğu ortaya çıktı. Polis sorgusunda suçunu itiraf eden Şahit Ö., saldırıda bulunduğu 10 kişinin tamamı tarafından teşhis edildi. Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Şahin Ö., Türkiye'nin en iyi tenörlerinden biri kabul ediliyor. Çeşitli yarışmalarda mansiyon ödülü alan Şahin Ö.'nün askerlik görevini yerine getirdiği ve tezkeresine 3 gün kaldığı ortaya çıktı.



Bu yılın Mayıs ve Haziran aylarında ilk tecavüz olaylarını gerçekleştiren zanlının, Ekim ayında tecavüz olaylarını seriye bağladığı öğrenildi. Er olarak askerlik yapan Şahit Ö.'nün, askeri birliğinden nasıl çıkabildiği polisin aydınlatamadığı bir konu olarak kaldı. Polis, motosikletli sapığı yakalamak için uzun ve ayrıntılı bir çalışma yürüttü. Öncelikli olarak Ankara'da motosiklet ehliyeti bulunan 35 bin kişinin listesi çıkarıldı. Ardından Ankara'da trafiğe kayıtlı motosikletlerin listesi çıkarıldı. Ankara'da 228 siyah renk Mondial marka motosiklet olduğunu tespit eden polis, Çankaya bölgesinde görülen siyah renk Mondial marka motosikletleri izlemeye aldı. Tek tek parmak izi alan polis ekipleri, bir alışveriş merkezinin otoparkında buldukları Şahit Ö.'ye ait motosikletten de parmak izi alarak olay yerindeki parmak izleriyle karşılaştırdı. Parmak izlerinden tecavüz olaylarının zanlısı olduğu anlaşılan Şahin Ö., dün sabah saat 05.00'da babasının evinde yakalandı.




Sorgusunda cinsel saldırıları nasıl gerçekleştirdiğini de anlatan Şahin Ö.'nün özellikle küçük yaştaki çocukları sokaklarda takibe aldığı, çocukların ardından apartmana girdiği ve çocukların eve girdikten sonra kapıyı kilitleyip kilitlemediğine baktığı ortaya çıktı. Kapıyı arkadan kilitleyen çocuğun evde yalnız olduğuna karar veren zanlının, su isteme bahanesiyle zile bastığı ve çocuk kapıyı açınca da, çocuğun elini ve ayaklarını bağlayarak tecavüz ettiği öğrenildi.




Şahit Ö. isimli zanlı, tecavüz olayını gerçekleştirdikten sonra çocuğun yanına bir bıçak bırakarak olay yerinden ayrılıyor. Şahin Ö.'nün, emniyetteki sorgusunda, "Neden küçük çocuklara saldırıyorsun?" diye sorulması üzerine, "Onlar da bir gün kadın olmayacak mı" dediği öğrenildi. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Şahin Ö., askeri görevlilere teslim edildi. Zanlı, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

15 yıl önce