|

Nasreddin Hoca, Noel Baba'ya elini öptürdü

KOCAELİ (CİHAN)
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 11:25 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Nasreddin Hoca, Noel Baba'ya elini öptürdü
Nasreddin Hoca, Noel Baba'ya elini öptürdü

Kocaeli'nde yılbaşı nedeniyle Nasreddin Hoca kılığına giren bir gazeteci, ev ev dolaşarak çocuklara hediyeler dağıttı. Yolda karşılaştığı Noel Baba'ya elini öptüren Nasreddin Hoca, çocuklar kadar büyükleri de sevindirdi.

Kocaeli Olay internet sitesi yöneticileri, yılbaşında değişik bir organizasyona imza attı. Site yöneticisi Cemal Kaplan, Türkiye'nin halk kahramanı olan Nasreddin Hoca, kılığına girerek hediye dağıttı. Sokak sokak gezerek çocuklara çeşitli hediyeler veren Nasreddin Hoca, yolda Noel Baba ile karşılaştı. Noel Baba, Nasreddin Hoca'nın elini öperek yeni yılını kutladı. Daha sonraki iki aldıkları hediyeleri, maddi durumu iyi olmayan ailelerin ve internet sitesi yazarlarının çocuklarını sevindirdi.

Kol kola giren Nasreddin Hoca ve Noel Baba, Kocaeli'nin her ilçesini gezerek 87 evde çocuklara hediyeler dağıttı. Çocuklar kadar yoldan geçenleri ve büyükleri de sevindiren ikili, etkinliği gelenek haline getireceklerini söyledi.

Bu arada kimi çocuklar Noel Baba'yı tercih ederken, kimi çocuklar ise masallarda okudukları Nasrettin Hoca'nın elinden hediye almanın mutluluğunu yaşadı.

14 yıl önce