|

Nevruz'da PKK gösterisi

İha
00:00 - 20/03/2009 Cuma
Güncelleme: 18:08 - 20/03/2009 Cuma
Yeni Şafak
Nevruz'da PKK gösterisi
Nevruz'da PKK gösterisi

Şanlıurfa'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları terör örgütü PKK'nın gövde gösterisine dönüştü.

Sabah erken saatlerde kontrol noktalarından geçerek alana gelen kalabalık grup, terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını ve PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşıdı. DTP ve sivil toplum örgütleri tarafından Şanlıurfa Otogarı yanındaki boş arazide düzenlenen DTP Eş Başkanı Ahmet Türk, DTP Eş Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, DTP Diyarbakır Milletvekili Gülten Kışanak, DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, DTP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ve DEP eski Milletvekili Leyla Zana ile terörist başı Abdullah Öcalan'ın erkek kardeşi Mehmet Öcalan da katıldı.

Terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan binlerce kişi, kutlamaları adeta PKK'nın gövde gösterisine dönüştürdü. Terörist başı Abdullah Öcalan lehine ve yasa dışı slogan atan binlerce kişi, Öcalan fotoğrafları açtı.

Kutlamalara yöresel kıyafetlerle katılan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk yaptığı konuşmada, terörist başı için 'sayın' diye hitap ederek, "Eğer siz bugün Kürt sorununun çözümünü istiyorsanız; PKK'nın lideri sayın Öcalan, barış için adım atıyor. Onu zindanlarda tutarak barışı sağlayamazsınız. Madem Nevruz özgürleştiyse; Öcalan'ın özgürlüğünü de tartışacaksınız, gündeme getireceksiniz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin önemli bir süreçte olduğunu belirten Ahmet Türk, "Mücadelemiz, özgürlük mücadelesi. Mücadelemiz, geleceğimizi doğru belirleme mücadelesi. Demokrasi için, halkların özgürleşmesi için verdiğimiz mücadelenin önünde hiçbir güç duramaz. Başımız dik olacak, mücadelemiz sonuna kadar halkımızla birlikte devam edecek" diye konuştu.

Türk ve beraberindekiler daha sonra güvercin uçurarak, alandan ayrıldı. Kürt sanatçıların söylediği şarkılarla devam eden kutlamalar olaysız sona erdi.

15 yıl önce