|

Nöbetçi asker faciayı önledi

Tunceli Ovacık'ta Karşılar Karakolu'na yakıt tankeriyle saldırmak isteyen PKK'lılar nöbetçi askerin uyanık davranması sonucu etkisiz hale getirildiler. Karakola ulaşamadan infilak eden kamyondaki 1 PKK'lı ve kamyon sürücüsü öldü

Aa
00:00 - 25/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 01:10 - 25/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Nöbetçi asker faciayı önledi
Nöbetçi asker faciayı önledi

Geçtiğimiz haftalarda Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Karakolu'na yapılan hain saldırıdan sonra dün de Ovacık İlçesi Karşılar Karakolu'na yakıt tankeriyle saldırı giriminde bulunuldu. Faciayı aracın aşırı hız yaptığını farkeden nöbetçi asker önledi. Adana'dan gelip Tunceli'nin Ovacık İlçesi'ndeki akaryakıt istasyonuna yakıt götüren tanker, dün akşam saatlerinde Tunceli'ye 30 kilometre uzaklıktaki Bali Deresi Mevkii'nde bir grup PKK'lı tarafından durduruldu. Kamyon şoförü Hüseyin Tamer ile yedek şoför Erkan Eser'ı araçtan indiren PKK'lılar tankerin çeşitli yerlerine çok miktarda patlayıcı yerleştirdi. Ardından militanlardan biri tanker şoförü Hüseyin Tamer'i silah zoruyla direksiyonun başına geçirip birlikte Karşılar Jandarma Karakolu'na doğru yola çıktı.

TANKER İKİYE BÖLÜNDÜ

Tankerin aşırı hızla gelişinden şüphelenen yol kenarındaki ve nöbet kulubesindeki askerler 'Dur' ihtarında bulundu. Bu sırada tanker içinde oturan kimliği belirlenemeyen PKK'lı uzun namlulu silahla nöbetçi askerlere ateş açtıktan sonra üzerindeki el bombalarını fırlattı. PKK'lı terörist daha sonra tankerin çeşitli yerlerine gizlenen bombaları yanındaki uzaktan kumandayla patlatınca tanker alev alarak ortadan ikiye bölündü. Bu sırada karakolun çevresine gizlenen PKK'lılar, değişik noktalardan karakola uzun menzilli silahlarla yaylım ateşi açtı. Güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasındaki çatışma yarım saat boyunca devam etti. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan havalanan kobra helikopterler Karşılar Jandarma Karakolu'ndaki güvenlik güçlerine takviye olarak bölgeye gelerek teröristlerin ateş açtıkları noktaları yoğun biçimde bombaladı. Bunun üzerine PKK'lılar bölgeden kaçtı.

GEÇEN YIL DA BASILMIŞTI

Bu arada PKK'lıların esir aldığı tankerin yedek şoförü Erkan Eser de olaydan sonra serbest bırakıldı.

Eser, serbest bırakıldığı bölgeye yakın olan Torunoba Jandarma Karakolu'na giderek güvenlik güçlerine olanları anlattı. Eser'in karakoldaki sorgusu sürüyor.

Karşılar Jandarma Karakolu'na geçen yılın Nisan ayında da gasp edilen bir otomobil ile saldırı yapılmış, olayda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 2'si yaralanmıştı.


PKK'dan benzer taktikler

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kocatepe Karakolu'na geçtiğimiz ay baskın yapan PKK'lılar 7 askeri şehit etmiş 7'sini de yaralamıştı. PKK'lı militanlar o baskında da karkola daha önce ekmek getirdiği bilinen ve karakoldaki askerlerin tanıdığı bir jipi önceden sürücüsüyle birlikte gaspetmiş karakol nöbetçilerinin dalgınlığından da faydalanarak kanlı baskını gerçekleştirmişlerdi.



17 yıl önce