|

O aile 'şehitlik' istedi

Foça'da teröristlerce öldürülen çiftçinin ailesi 'sivil şehitlik' unvanı istedi

Cihan
00:00 - 2/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 3/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
O aile 'şehitlik' istedi
O aile 'şehitlik' istedi

İzmir'in Foça ilçesinde askeri servis aracına bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristler tarafından öldürülen 3 çiftçinin ailesi de çiftçilerin sivil şehit unvanı alması için başvurdu.

Teröristler tarafından öldürülen çiftçilerden Yusuf Kafalı'nın (59) eşi Vesile Kafalı, kocasına 'sivil şehit'lik unvanı verilmesiyle ilgili olarak dilekçelerini İzmir Valiliği'ne verdiklerini, dilekçenin işleme konulduğunu belirterek, "Bir an önce eşimin sivil şehit kabul edilmesini istiyoruz" dedi. Yusuf Kafalı'nın kızı Songül Kafalı da (20), Uludere olayını kastederek, "Herkes tazminatını alsın karışmıyoruz ama herkese eşit davranılsın. Ben şehit kızıyım, babam bir an önce sivil şehit kabul edilmeli." diye konuştu.

Pamuk için tarlaya gitmişti

6 Ağustos tarihinde eşi Yusuf Kafalı'nın, Zekeriya Toksoz'la birlikte pamuğun suyunu çıkarmak için tarlaya gittiğini aktaran eşi Vesile Kafalı, "Gece 12'de kaynım arayarak, 'abimin arabası bulundu ama kendileri ortada yok' dedi. Biz de arabayı bırakıp yemeğe gittiklerini düşündük. Böyle bir olay hiç aklımıza gelmedi. Daha sonra köylüler ve jandarma ekipleri arama çalışmalarına başladı. Sabah saat 07.00'de cenazelerini bulduk" diye konuştu. Yaralı olarak yakalanan teröristin cinayetleri itiraf ettiğini hatırlatan Kafalı, "Eşimin sivil şehit kabul edilmesi için valiliğe dilekçe verdik. Eşimin bir an önce sivil şehit sayılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Sivil şehitlik istiyoruz

Yusuf Kafalı'nın kızı Songül Kafalı da, "Herşey yoluna girecek belki ama çok zaman aldı. Sivil şehitlik konusunun hızlandırılmasını istiyoruz, neredeyse 6 ay olacak. Devletin herkese eşit davranmasını istiyoruz. Kimsenin alacağı tazminata karışmıyoruz. Babamın öldürülmesinden sonra çok zor günler yaşadık. Ben işimden ayrılmak zorunda kaldım. İş istediğim yetkili beni İŞKUR'a yönlendirdi. Ben bir şehit kızıyım, bana yardımcı olmalarını beklerdim. Malesef iş konusunda kimseden yardım göremedim." dedi.

Teröristler öldürmüştü

İzmir'in Foça ilçesine bağlı Maltepe köyünde yaşayan Yusuf Kafalı (55) ve Zekeriya Toksoz (55), 6 Ağustos 2012'de birlikte köyden ayrılarak Yeni Bağarası Köyü'ndeki tarlaya çalışmaya gitmişti. Daha sonra Kafalı, Toksoz ve Bağarası köyünden Bahri Şirin'den uzun süre haber alınamaması üzerine yapılan aramalarda üç çiftçi kafalarından silahla öldürülmüş olarak bulunmuştu. Üç çiftçinin, 9 Ağustos'ta Foça'da askeri servis aracına bombalı saldırı düzenleyen teröristler tarafından öldürüldükleri belirlenmişti. Teröristlerden biri ölü, biri yaralı olarak ele geçirilmişti.

11 yıl önce