|

Öcalan'ın 'sevgilisi' yakalandı

Terör örgütü elebaşı Öcalan'ın "sevgilisi" olarak bilinen ve Yunanistan'a kaçışı sırasında tercümanlığını yapan "Rozerin" kod adlı Ayfer Kaya, Almanya'da yakalandı.

Aa
00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:20 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Öcalan'ın 'sevgilisi' yakalandı
Öcalan'ın 'sevgilisi' yakalandı

Kamuoyunda terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın "sevgilisi" olarak bilinen ve Yunanistan'a kaçışı sırasında tercümanlığını yapan "Rozerin" kod adlı Ayfer Kaya, Almanya'da yakalandı. Terör örgütü mensubu Kaya, tutuklanarak cezaevine konuldu.



Ayfer Kaya, bir süre önce İtalya-Avusturya güzergahını kullanarak Almanya'ya giriş yaptı. Son zamanlarda terör örgütü PKK mensupları ve derneklerini yakın takibe alan Alman güvenlik güçleri, Kaya'yı Bavyera'da yakaladı. Güvenlik birimlerinde sorgulanan Kaya, daha sonra mahkeme tarafından tutuklandı. Ayfer Kaya'nın Münih Cezaevi kadınlar koğuşuna konulduğu

bildirildi. Hakkında İnterpol tarafından "kırmızı bülten" çıkarılan Ayfer Kaya'nın, "Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesinin" 16. maddesi gereğince Türkiye'ye iade edilmesinin beklenildiği kaydedildi. Terör örgütü elebaşının Yunanistan'da bulunduğu dönemlerde tercümanlığını yapan Ayfer Kaya, Öcalan'ın Kenya'da yakalanmasının ardından örgüte ait yüklü miktarda para ile ortadan kaybolmuştu. Öte yandan Alman güvenlik makamları, terör örgütü için "yardım" adı

altında haraç toplayan dört kişiyi gözaltına aldı. Dernek başkanlığı yaptığı bildirilen Ömer Ö, Mesut G, ve Mehmet Şerif E. adlı kişilerle birlikte örgütün Kassel sorumlusu "Şahan" kod adlı kişinin evinde yakalandıkları bildirildi.


16 yıl önce