|

Öğrenci servisi takla attı: 4 ölü

İzmir'de öğrenci servisinin dere yatağına yuvarlanması ile 4 öğrenci olay yerinde hayatını kaybetti.

Ajanslar
00:00 - 10/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 10:54 - 10/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Öğrenci servisi takla attı: 4 ölü
Öğrenci servisi takla attı: 4 ölü

İzmir'in Aliağa ilçesinde servis minibüsünün takla atması sonucu 4 öğrenci hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu açıklandı.



Kaza, sabah saatlerinde Kapıkaya Köprüsü mevkiinde meydana geldi. Manisa'nın Karaahmetli köyüyle Aliağa'nın Kapıkaya köyünden, Aliağa'nın Yenişakran beldesine ilköğretim öğrencilerini taşıyan İsmail T. yönetimindeki 35 NHF 62 plakalı servis aracı, öğrenci almak için yavaşladığı sırada kontrolünü kaybederek dereye yuvarlandı. Kazada Yenişakran İlköğretim Okulu'nun dört öğrencisi hayatını kaybetti, iki veli, servis şoförü ve 24 öğrenci yaralandı. Hafif yaralanan şoför İsmail T., ayakta tedavi edildikten sonra gözaltına alındı.



Yaralıları hastanede ziyaret eden Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İzmir'deki hastanelere kaldırılan öğrencilerden ikisinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Ağır yaralı öğrencilerin Ayşe Yılmaz ve Tuğba Nur Yılmaz kardeşler olduğu öğrenildi.

Hastanede gazetecilere kazayı anlatan yaralı öğrenciler, "Şoförümüz, bir çocuğu almak için yavaşladı. Bu sırada frenleri tutmadı, araba takla atmaya başladı. Biz de kendimizi bir anda yolda bulduk. Başka bir şey hatırlamıyoruz." dedi.

Olayda hayatını kaybeden öğrencilerin isimleri ise şöyle: "Karaahmetli'den Murat Altanay (13), Kapıkaya'dan Recep Kepekçi (13), kardeşi İsmail Kepekçi ve Hidayet Gergin." Kapıkaya'nın 254, Karaahmetli'nin ise 192 nüfusu bulunuyor. Her iki köyün öğrencileri, uzun zamandır taşımalı eğitim kapsamında devlet imkanlarıyla Yenişakran'a götürülüyor.












16 yıl önce