|

Olağan şüpheli tutuklandı

Ankara'da yürütülen ve eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın itirafları ile derinleşen faili meçhul cinayetler soruşturmasında Ergenekon tutuklusu eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin de ifade verdi. "Ergenekon bizim hepimizin çıkış noktası" diyen Çarkın, İbrahim Şahin'in de dinlenmesini istemişti. Dün 3 saat 45 dakika savcıya ifade verilen Şahin tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi

İstanbul
00:00 - 12/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 03:35 - 12/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Olağan şüpheli tutuklandı
Olağan şüpheli tutuklandı

Özel Yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliğinin yürüttüğü bazı faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma kapsamında, 'Ergenekon' davası sanıklarından eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin ifade verdi. İbrahim şahin, faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde tutuklu bulunan Şahin, sabah saatlerinde getirildiği Ankara Adliyesi'nde yaklaşık 3 saat 45 dakika süreyle soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel'e ifade verdi. Savcı Yüksel, ifade işleminin ardından Şahin'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, eski özel harekatçı Ayhan Çarkın'ın 1990'lı yıllarda işlenen bazı faili meçhul cinayetleri özel harekat polislerinin işlediği iddiası üzerine soruşturma başlatmıştı.

Çarkın, “terörle mücadele" adı altında birçok cinayet işlediklerini söylemişti. Çok sayıda insana işkence yaptıklarını da itiraf eden Çarkın, JİTEM'in de birçok katliama imza attığını öne sürmüştü. Vicdan azabı çektiği için şimdi gerçekleri açıkladığını ifade eden Çarkın, “Ergenekon bizim hepimizin çıkış noktası. Bizim çıkış noktamızdır. Ergenekon'dan şu anda kimse içeride değil. Hepsi dışarıda. Veli Küçük'ün Dağlık Karabağ'la da alakası var. Orada da bir Ergenekon var" demişti. Çarkın, eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin'in dinlenmesini de istemişti. Çarkın, ifadesinin alınması sonrasında tu§tuklanmasına neden olan açıklamalarda İbrahim Şahin'i hedef alan itiraflarda bulunmuştu. İşte Çarkın'ın ağzından İbrahim Şahin: Ben İstanbul'daki her baskında vardım. Perpa baskınında bir kız öldü, infaz edildi. Ben silahlı çatışmadaydım o esnada. Orada başka bir Ayhan vardı, o vurdu kızı. Sabahat Karataş olayında (Çiftehavuzlar) ben vardım. İbrahim Şahin'in yanındaydım. Bahçelievler'deki çatışmada imzamı attım. 15 kişi ölmüştü orada. Hata yaptıysam bedelini ödemeye hazırım. Ama emri kim veriyorsa katil odur. Ben tiksindim bu olanlardan.

TÜM CEVAPLAR ONDA

Şimdi o dönem bize başkanlık yapan İbrahim Şahin'in şu anki halini görüyorum da çıldırıyorum. Hafıza kaybı yaşıyormuş. O alacağın deli raporunun arkasına sığınamazsın. Çünkü tüm cevaplar onda.


F tipi koruma

Faili meçhul cinayetlerle ilgili yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Susurluk davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın'ın, tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'nde L-1 tipi koğuşlardan, F Tipi koğuşa nakledildiği öğrenildi. Çarkın'ın 3 kişi ile paylaştığı koğuştan, tek kişilik F Tipi koğuşa aktırıldığı belirtildi.




13 yıl önce