|

ÖNDER'den bayrak açıklaması

İmam Hatiplerin 100. Yılı programında Atatürk posterinin indirildiği haberlerine yalanlama geldi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 17/01/2014 Cuma
Güncelleme: 01:49 - 18/01/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
ÖNDER'den bayrak açıklaması
ÖNDER'den bayrak açıklaması

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) bazı medya organlarında çıkan bayrak haberlerine ilişkin bir açıklama yaptı. İmam Hatiplerin 100. Yılı programında Atatürk posterinin indirildiği ve çiğnendiği yönünde yapılan haberlerin asılsız olduğu ifade edildi. Açıklamada şunlara yer verildi:

Bugün büyük bir coşku ile gerçekleştirdigimiz İmam Hatiplerin 100. Yılı programıyla ilgili bazı medya organlarında, İmam Hatip camiasını hedef alan mesnetsiz iddialar ortaya atılmıştır. Salona asılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resminin indirilmesi asla söz konusu olmamıştır. Resmi, balkona bağlayan iplerden birisi koptuğu için bir öğrenci, resmi tamamen çözmüş ve hemen akabinde yerine asılmıştır.

Sözcü Gazetesi'nin web sitesi www.sozcu.com.tr, Kanal D Haber'de "poster krizi" olarak yayınlanan haberi, "İmam Hatipliler Atatürk'ün resmini indirdi" şeklinde yorumlayarak camiamıza açıkça iftira atmıştır. Ardından bu haber, Sözcü gazetesinin sitesi kaynak gösterilerek "İmam Hatipliler Atatürk'ün resmini indirip ayakları altında çiğnedi" yalanıyla sosyal medyada dolaşıma sokulmuştur. ÖNDER olarak, yalan haberi yapanlar ve sosyal medyada yayanlar hakkında, İmam Hatip camiasına iftira atmak ve halkı kin ve düşmanlığa sevk etme gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunacağız.

10 yıl önce