|

Onlar engelleri aştılar

Bayrampaşa Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Engelliler Merkezi'nde bir yıllık kurslarını tamamlayan engelli çocuklar, düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar

Oktay Mehmet
00:00 - 14/06/2009 Pazar
Güncelleme: 02:54 - 14/06/2009 Pazar
Yeni Şafak
Onlar engelleri aştılar
Onlar engelleri aştılar

Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Engelliler Merkezi'nde bir yıllık takı tasarım, gitar, nakış kumaş ve ahşap boyama eğitimlerini başarıyla tamamlayan engelli kursiyerlere düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

GİTAR RESİTALİ SUNDULAR

Engelliler Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen törene engelli öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, eşi Fatma Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Bakırcı ve ilçe Müftüsü Ziya Ersin katıldı. Törende sertifika alan engelli öğrenciler 'Çelebinin İzdivacı' konulu tiyatro gösterisi ile gitar resitali sundular. Etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Engelliler Merkezi Başhekimi Uzm Dr. Nurgül Elbaşı, bir yılık eğitim sonunda yıllardır konuşma güçlüğü çeken engelli öğrencilerin, çok güzel tiyatro oyunu sergileyip, şarkı söylediklerine şahit olduklarını söyledi.

600 TL YARDIM

Etkinliğe eşi ve iki torunu ile birlikte katılan Başkan Bürge, AK Parti hükümeti döneminde özürlülere ayrı bir önem verildiğini belirterek, 'Başbakanımızın talimatı ve kaymakamlarımızın desteği ile özrü ağır olan vatandaşlarımıza ayda 600 TL evde bakım hizmeti verilmektedir' dedi.

Bürge, Bayrampaşaya bölye bir merkez kazandırmakla ne kadar yerinde bir hizmet yaptıklarını şimdi daha iyi anladığını söyledi. Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı da engelli vatandaşların hayatlarında hiç bir kötülüğe bulaşmamış toplumun en temiz fertleri olduğunu ifade etti.

15 yıl önce