|

Organize işleri dinledi

Futbolda şike soruşturması kapsamında savcıya ifade veren eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, savcılıkta kendisine Aziz Yıldırım'ın 'organize işlerinin' dinletildiğini belirtti Toroğlu, Digiturk'ün işine son vermesinin ardından Hürriyet gazetesinden de kovulması için Yıldırım tarafından kampanya başlatılacağı yönünde ifadeler dinlediğini söyledi

İstanbul
00:00 - 10/08/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:33 - 9/08/2011 Salı
Yeni Şafak
Organize işleri dinledi
Organize işleri dinledi

Futbolda şike soruşturması sürüyor. Bugüne dek 31 kişinin tutuklanmış olduğu soruşturmada dün eski hakem Erman Toroğlu, futbol yorumcusu Ercan Saatçi ile Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın ifadesine başvuruldu. Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e ifade veren eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, savcılıkta kendisine Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın dinlemeye takılan cümlelerinin okunduğunu söyledi. Toroğlu, aynı soruşturma kapsamında 26 Temmuz'da gittiği İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan şikayetçi olduğunu söylemişti. Basın mensuplarının “Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldunuz mu?” diye sorduğu Toroğlu, “Neyse o devam ediyor yani. Hiçbir şey fark etmedi. Poliste ne olduysa burada da onlar oldu” dedi.

Toroğlu, “Savcılıkta yeni bir şey sorma ihtiyacı mı duydular size?” sorusuna da “Hayır, bilgime başvuruldu. Yani daha başka şeyler bilip bilmediğim soruldu şikeyle ilgili. Sohbet ettik, karşılıklı konuştuk. Ne gördüysem, ne biliyorsam onu söyledim” karşılığını verdi. Savcılıkta kendisine “Maçlarda şikeyle, teşvikle ilgili net bilginiz var mı?” diye sorulduğunu belirten Toroğlu, “Tabii o çok zor, onu bilmeniz, görmeniz. Ancak teknik takipte onlar belli oluyor. Orada bulunmanız lazım görmeniz için. O kadar. Kanaatler soruldu” diye konuştu.

TEHLİKELİ BİR KAMPANYA

Erman Toroğlu, bir basın mensubunun “Aziz Yıldırım dışında şikayetçi olduğunuz isimler var mı?” sorusuna da şu karşılığı verdi: “Aziz Yıldırım dışında poliste bana hiç kimseden bir şekil gelmedi, bir okuma olmadı. Aziz Yıldırım'ın cümlelerini okudular. Ben de ona göre şikayetçi oldum. Çünkü Digiturk'ten ayrılmam değil ondan sonra Hürriyet gazetesinden alınmamla ilgili küfürlü ve 'Onu Hürriyet gazetesinden de kovduracağım. Çok büyük bir kampanya, organize başlatacağım. Çok muazzam olacak' şeklinde cümleleri var. Bu cümleler olunca, böyle bir muazzam kampanya, buzdolabını ucuz vermek veya çamaşır makinesi dağıtmak gibi bir kampanya değil. Tehlikeli bir kampanya. Basından adamın olacak, televizyondan adamın olacak, seyirciyi tahrik edeceksin, amigoları tahrik edeceksin ki bir kampanya başlatacaksın. Bunun sonunda, bu kampanyada hayati tehlike bile olabilir. Onun için Aziz Yıldırım'dan şikayetçiyim. Yoksa Digiturk'ten dolayı olmadım. Çünkü o gider kellemi ister, Digiturk vermiştir altın tepside, bu onların sorunu.”


Talimatla yazmam

Şike soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan spor yorumcusu Ercan Saatçi serbest bırakıldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın talimatıyla haberler yaptığı iddiasını kabul etmeyen Saatçi, Fenerbahçelilik güdüsüyle koruma yazıları olduğunu söyledi. 'Şüpheli' sıfatıyla ifadesi alınan Saatçi, "Telefon konuşmalarında ismimin geçtiği konularla ilgili savcı sorular sordu. Aziz ağabey ile Şekip Mosturoğlu ile telefon görüşmelerimizi sordu. Camianın içinden biri, Fenerbahçeli biri olarak zaten yıllardır görüştüğümüzü söyledim" dedi. Aziz Yıldırım'ın haber yaptırdığı gazeteciler olduğu ve kendisinin de bu gazeteciler arasında yer aldığı iddiaları hatırlatılan Saatçi, "Yok öyle bir şey. Basında öyle şeyler çıkıyor ama kesinlikle ben böyle bir şeyi kabul etmem. Kimse patronum dışında bana talimat veremez. Bunu daha önce de söyledim. Fenerbahçelilik güdüsüyle yaptığım koruma yazıları vardır. Ama kimsenin talimatıyla yoktur. Zaten öyle bir yazışma da tape de yok" cevabını verdi. Fenerbahçe Asbaşkanı Murat Özaydınlı da ifadesinin alınması sonrası serbest bırakıldı.



13 yıl önce