|

Pentagon'a teslim edilen silahlar Türkiye'de çıktı

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimlerinin yaptığı çalışmalarda ele geçirilen Glock marka tabancaların seri numaralarından yapılan iz takibi doğrudan Amerikan ordusuna teslim edilen silahların Türkiye'ye sokulduğunu ortaya çıkardı

Abdülkadir Selvi
00:00 - 6/10/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:23 - 6/10/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Pentagon'a teslim edilen silahlar Türkiye'de çıktı
Pentagon'a teslim edilen silahlar Türkiye'de çıktı

Dünya'da sadece Amerika'da üretilen M-16 piyade tüfeklerinin Kandil'deki PKK yöneticileri tarafından kullanılmasından sonra bu kez ABD ordusu için sipariş edilen ve seri numaralarından Pentagon'a teslimatının yapıldığı tespit edilen Glock marka silahların Türkiye'de yakalanması rahatsızlığa neden oldu. ABD'nin Irak'taki kayıp silahlarını araştırmak üzere oluşturulan komisyonun Ankara'daki temasları sırasında konu gündeme getirilerek, bilgi verilmesi istendi. Türkiye'deki temaslarını tamamlayarak Irak'a geçen Amerikan heyetinden Ankara, kayıp ve kaçak silahların yanısıra PKK yöneticilerinin elindeki Amerikan yapımı M-16'ların da araştırılarak Türkiye'ye bilgi verilmesini istedi. Amerikan heyetine başkanlık eden emekli Korgeneral Claude Kicklighter ise konuyu araştıracağını bildirdi. Güvenlik birimleri Amerikan heyetinin PKK'nın elindeki M-16'lar konusunda vereceği yanıtı bekliyor.

AVUSTURYA-AMERİKA-TÜRKİYE HATTI

Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimlerinin yaptığı çalışmalarda ele geçirilen yüklü miktardaki Glock Marka tabancaların seri numaralarından yapılan iz takibi doğrudan Amerikan ordusuna teslim edilen silahların Türkiye'ye sokulduğunu ortaya çıkardı. Glock marka tabancaların üretildiği Avusturya'daki fabrikaya giden Emniyet uzmanları silahların seri numaralarından bunların Amerikan ordusu için sipariş edilen silahlar olduğunu tespit etti. Silahların üretildiği tarih ile ABD'ye teslim tarihini de belirleyen emniyet birimleri, bunu Ankara'ya gelen Amerikan heyetine bir dosya halinde sundular.


ABD'liler araştıracak

Daha önce Irak'taki kayıp kaçak silah konusunu reddeden ancak büyük bir yolsuzluk olayı ile karşı karşıya kalan ABD, bu olay karşısında ise araştırıp Türkiye'ye bilgi verme sözü verdi.


17 yıl önce