|

Perinçek, 'Ergenekon'a üyelik' iddiasıyla gözaltında

Cihan
00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 14:12 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Perinçek, 'Ergenekon'a üyelik' iddiasıyla gözaltın
Perinçek, 'Ergenekon'a üyelik' iddiasıyla gözaltın

Ergenekon Operasyonu kapsamında sorgulanan ve Ankara'dan İstanbul'a getirilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Aytekin, müvekkilinin Ergenekon terör örgütüne üye olduğu iddasıyla gözaltına alındığını söyledi.


PERİNÇEK'İN İFADESİ ALINMADI

Perinçek hakkındaki suçlamalarla ilgili de konuşan Aytekin, Ergenekon terör orgütünün iç tüzüğünün Perinçek tarafından yazıldığı iddialarını ise "Deli saçması" olarak niteledi. Aytekin, müvekkilinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü nezarethanesinde tutulduğunu ve ifadesinin alınmasına henüz başlanmadığını ifade etti. Gözaltındaki gazeteci Adnan Akfırat'ın avukatı Ali Osman Özdilek de, müvekkilinin Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla Aksaray'daki evinde gözaltına alındığını söyledi.



Ergenekon Operasyonu kapsamında gözaltına alınan İşçi Paritisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Aytekin, müvekkiliyle Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görüştüğünü belirterek, sağlık durumunun iyi olduğunu ve henüz ifadesinin alınmasına başlanmadığını söyledi.



Gazetecilerin sorularını cevaplayan Aytekin, "Müvekkiliniz hangi gerekçe ile gözaltına alındı?" yönündeki sorusunu, "Gerekçe Ergenekon isimli yürütülen operasyonda bu terör örgütü diye tanımlanan örgüte üye olmaktan gözaltına alındı. İddia bu. Şimdi dosya üzerinde gizlilik kararı olduğu için dosyayı görmemiz mümkün değil. O bakımıyla dosyadaki isnat edilecek başkaca unsurları biz de bilmiyoruz. Karşımıza geldiğinde göreceğiz." ifadelerini kullandı.



Ergenekon terör örgütünün iç tüzüğünün Doğu Perinçek tarafından yazıldığı iddialarıyla ilgili sorulan soruya da cevap veren Aytekin, "Bunlar deli saçmasıdır. İki hafta önce de bunlar Aydınlık Dergisi'nde ayrıca yazıldı" dedi. "Deli saçması olan nedir?" sorusuna ise Aytekin, "Ergenekon denilen örgütün iç tüzüğünün Doğu Perinçek tarafından yazılmış olması. O bir partinin genel başkanıdır. Herkes etkilenebilir, o bir partinin genel başkanıdır. Herkes fikirlerinden ve açıklamalarından etkilenebilir. Bu konuda bir tahdit koyamayız." şeklinde konuştu.




Operasyon kapsamında Perinçek'in bazı korumalarında ruhsatsız silahlar bulunduğu yönündeki haberlerin de hatırlatılması üzerine Aytekin, "Bu konuyu bilmiyorum. Gözaltına alınan yine parti üyesi arkadaşlar var, onları biliyorum. Zannediyorum onlara bu yönde bir suçlama yöneltilecek." dedi.




Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek müvekkiliyle ilgili bilgi alan diğer avukat ise gözaltındaki Adnan Akfırat'ın avukatı Ali Osman Özdilek oldu. Çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Özdilek, Akfırat'ın da Ergenekon terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltında bulunduğunu belirtti. Özdilek, müvekkilinin Aksaray'daki evinde gece saatlerinde gözaltına alındığını belirterek, Akfırat'ın bu iddialarla ilgisi olmadığını ve serbest bırakılacağını düşündüğünü söyledi. Özdilek ayrıca, müvekkilinin ifadesinin alınmasına başlanmadığını söyleyerek ifade alma işleminin savcı tarafından yapılacağını tahmin ettiğini anlattı.




16 yıl önce