|

Prof. Ovalı iddiaları yalanladı

Aa
00:00 - 7/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 15:48 - 7/07/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Prof. Ovalı iddiaları yalanladı
Prof. Ovalı iddiaları yalanladı

"Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılan Ati Teknoloji Genel Müdürü Prof. Dr. Ercüment Ovalı, Hrant Dink cinayetiyle ilişkilendirilmiş hiç kimseyi tanımadığını, gözaltı sürecinde bu konuyla ilgili hiçbir soruya muhatap olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Ovalı, Ati Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen'le Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi. Ovalı, Trabzon'da gözaltına alınması ve İstanbul'daki soruşturma sürecinin sonunda salıverilmesine kadar geçen sürede ellerinden geldiğince kendisine nezaketle ve anlayışla davranan güvenlik görevlileri, savcılar ve hakimlere teşekkür etti. Soruşturma sürecinde bazı gazetelerde kendisiyle ilgisi olmayan konularda çeşitli iddialar yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Ovalı, şöyle konuştu:

"Hrant Dink cinayetiyle ilişkilendirilmiş hiç kimseyi tanımıyorum. Bu konuyla ilgili olabilecek kimse için üniversite yönetimine bir telkinde ve teklifte bulunmadım. Bahsi geçen şahsın veya şahısların üniversitemizle öğrencilik ilişkisini bile bilmem. Bu olayla ilgili hiçbir bilgim ve ilgim yoktur. Gözaltı sürecinde bu konuyla ilgili hiçbir soruya muhatap olmadım."

Kendisi hakkında bazı hastalarıyla ilgili iddiaların da ortaya atıldığını belirten Prof. Dr. Ovalı, "Hiçbir hastama etik dışı ve kanun dışı bir tedavi veya uygulama yapmadım. 'İnsanları kobay olarak kullandı' karalamasını kabul etmiyorum. Böyle bir olay olmamıştır. İnsanlarda kullanılmayacak hiçbir ilacı veya uygulamayı hiçbir hastama yapmadım" dedi.

Ovalı, resmi soruşturmada, Ati Teknoloji'yle ilgili olarak kendisine hiçbir soru sorulmadığını da belirtti.

Ati Teknoloji Hücre ve Gen Tedavileri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şen de Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın görevinin başında olduğunu, göreviyle ilgili yaptırıma gitmeyeceklerini söyledi.


16 yıl önce