|

Radarda kesilen hız cezasına iptal

Yargıtay, trafikte radarla yapılan hız kontrolünde vatandaşa kesilen cezanın iptaline karar verdi. İptal kararına gerekçe olarak da hız kontrolü yapılan bölgede radarın varlığına ilişkin uyarıcı işaret olmamasını gösterdi.

İstihbarat Servisi
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Radarda kesilen hız cezasına iptal
Radarda kesilen hız cezasına iptal

Trafikte radar kontrolü esnasında hız sınırını aşıp da idari para cezası uygulanan sürücüler, o bölgede radarın varlığına ilişkin işaret ve levha olmadığı takdirde ceza ödemeyecek. Manisa''da 2013 yılında radarla yapılan hız kontrolünde F.A.''nın hız limitini aşması üzerine 343 TL idari para cezası uygulandı. F.A. da aynı gün içerisinde idari para cezasının iptal edilmesi için Alaşehir Sulh Ceza Mahkemesi''ne başvuruda bulundu. Mahkeme, radar kontrolü yapılan yerde bilgilendirici radar işaret ve levha bulunmadığını saptadı. Yargıtay da trafikte radarla yapılan hız kontrolünde vatandaşa kesilen cezanın iptaline karar verdi.

UYARICI LEVHA YOK

İptal kararına gerekçe olarak da hız kontrolü yapılan bölgede radarın varlığına ilişkin uyarıcı işaret ve levha olmamasını gösterdi. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Avukat Cevat Kazma, bilgilendirme işaret ve levhaları olmadan sürücülerin denetime tabi tutulmasının üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi''nce belirlenen ''açıklık ve uygun araçlarla haberdar etme'' ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

Yerel mahkeme, radar kontrolü yapılan yerde bilgilendirici radar işaret ve levha bulunmadığını saptadı. Yargıtay da trafikte radarla yapılan hız kontrolünde vatandaşa kesilen cezanın iptaline karar verdi.

10 yıl önce