|

Reklam pastasında aslan payı Doğan'a

Kime ne kadar reklam verileceği Özgüç tarafından belirlendiği belirtilirken, 'Sahne senin İstanbul' adlı reklam kampanyasında yüzde 60'lık reklam payını Doğan Grubu'na verdiği ileri sürüldü.

00:00 - 11/04/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:57 - 11/04/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Reklam pastasında aslan payı Doğan'a
Reklam pastasında aslan payı Doğan'a

İstifa eden ve ismini açıklamak istemeyen yürütme kurulu üyesi kurumda yaşanan reklam savaşının iç yüzünü anlattı. Söz konusu üye, 'Sahne senin İstanbul' adlı reklam kampanyasında yüzde 60'lık reklam payını Özgüç'ün Doğan Grubu'na verdiğini ileri sürdü.

REKLAM PASTASINI ÖZGÜÇ BELİRLİYORDU

Aynı üye, 'Hangi medya organlarına ne kadar reklam verilecek. O belirliyor. Diyor ki 'Arkadaşlar bir ajansla çalıştık . Bin Euro verdik. Tüm sektörlerle ilgili verilen bilgiler doğrultusunda reklamların yüzde 60'ını Doğan Grubu'na veriyoruz. 'Bu böyle olmaz' diyoruz. O da 'profesyonel bir firma bunu söylüyor. Profesyonel bir çalışma yapılınca reklam pazarlaması böyle yapılır'diyor' diyerek, reklam pazarının nasıl işlediğini detaylarıyla anlattı.

Yüzlerce projeye imza atacak olan İstanbul Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, 2007'de 200 milyon, 2008'de 805 milyon TL. bütçesiyle çalışmalara başladı. Bütçenin geliri ise akaryakıt istasyonlarından benzin ve mozot alımından alınan 1.5 ve 1 Kuruşluk alınan katkı payından karşılanıyor.

İSTİFALAR SKANDALI ORTAYA ÇIKARDI

Ancak, 2010 İstanbul Avrupa Kültür Başkenti projesinde skandallar bitmek bilmedi. Önce Yürütme Kurulu'ndan Nuri Çolakoğlu ve İskender Pala ile İTO Şefik Aldagiç, İSO'dan Nuri Tuna, Büyükşehir Belediyesi'nden Alparslan Ertekin, İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi'nden Sabri Kaya ve İstanbul İl Turzm Müdürü Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili de istifa edenler arasında yer aldı.


Bunlar komik ve üzücü

2010 Avrupa Başkenti Genel Sekreteri Eyüp Özgüç, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Özgüç 'Biz iddiaları belgeleriyle cevap veririz. Bu ididalar doğru değil. Hatta komik. Rekmam verme yetkim olmadığı gibi medyayla ilgili, reklamla igili bir tek önergem yok. Bunlar yönetim kurulu üyelerinin kararlarıyla yapıldı. Ben özellikle uzak durmak istedim. İddialar üzücü. Yürütme kurulu üyesinin üzerine yürüdüğüm de doğru değildir. Bütün kararlarda Şefik Aldagiç'in imzası da var. Bütün dökümanlarıyla belgeleriyle ben bunları sunabilirim” dedi.




15 yıl önce