|

Şehit Ayten, toprağa verildi

Tunceli'deki çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Ayten'in cenazesi, memleketi Siirt'te toprağa verildi

Aa
00:00 - 20/06/2009 Cumartesi
Güncelleme: 19:49 - 20/06/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Şehit Ayten, toprağa verildi
Şehit Ayten, toprağa verildi

Tunceli'deki çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Er Abdülhakim Ayten'in cenazesi, memleketi Siirt'te toprağa verildi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsal bölgesinde güvenlik güçleriyle bir grup terörist arasında çıkan çatışmada şehit düşen er Abdülhakim Ayten (22) için Çarşı Hacı Abdülhakim Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, Ayten'in ailesi ve yakınları ile Siirt Valisi Necati Şentürk, 3. Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Siirt Cumhuriyet Başsavcısı Adem Kul, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazı öncesinde şehit er Ayten'in özgeçmişi okundu.

Teğmen Taner Çolak, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Ayten'in, vatanın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliği için Tunceli Geyiksuyu Jandarma Komando Bölük Komutanlığı'nda görevliyken bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışma sonucunda şehit olduğunu söyledi.

Büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirten Çolak, 'Aziz şehidimiz, aramızdan ayrılışın bizi ve kutsal ocağa seni gönderen aileni büyük bir üzüntüye boğmuş olsa da sen ettiğin yemine sadık kalarak yüce milletimize layık olma azim ve kararlığı içinde onun emrinde olmanın şeref ve gururunu taşıyarak görevini en iyi şekilde yerine getirdin. Bu topraklar üzerinde yaşayanlara ve bu vatanı bizlere armağan eden atalarımıza layık olduğunu gösterdin' dedi.

Şehit Ayten'in babası Mehmet ve ağabeyi Mahsum Ayten'i, Siirt Valisi Necati Şentürk ve 3. Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş'ın teselli ettiği cenaze töreninde, şehit erin kimi yakınları baygınlık geçirdi.

Ayten'in cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Musa Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene katılan vatandaşlar 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attılar.

Askere gitmeden önce nişanlanan Ayten'in terhisine 66 gün kaldığı ve babasıyla yaptığı son görüşmede evlilik hazırlıklarını konuştuğu öğrenildi.


15 yıl önce