|

Şehit uzman çavuşun baba ocağın ateş düştü

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde dün çıkan olaylara müdahaleden dönerken, doldur boşalt yaparken silahın ateş alması sonucu şehit olduğu belirtilen uzman çavuş 27 yaşındaki Uğur İnal'ın memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Dha
00:00 - 20/08/2014 الأربعاء
Güncelleme: 13:31 - 20/08/2014 الأربعاء
Yeni Şafak
Şehit uzman çavuşun baba ocağın ateş düştü
Şehit uzman çavuşun baba ocağın ateş düştü

Lice'ye bağlı Yolaçtı Köyü yakınlarında oluşturulan PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykeline mahkemenin el koyma kararı vermesinin ardından düzenlenen operasyonda çıkan olaylara takviye için Mardin'den giden birlikte bulunan jandarma uzman çavuş Uğur İnal'ın şehit olduğunu duyan yakınları, ailesinin oturduğu Tarsus İlçesi'nin Mithatpaşa Mahallesi'ndeki evlerine akın etti. Eve Türk bayrakları asılırken yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evli ve bir çocuk babası İnal'ın görev yaptığı Mardin'den operasyon için Diyarbakır'a gitmeden önce Tarsus'a gönderdiği eşi Merve İnal ise acı haber üzerine tekrar Diyarbakır'a gitti.

DİYARBAKIR'DA ŞEHİDE TÖREN

Mardin'deki birliği ile dün Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki olaylar için takviye kuvvet olarak gönderilen ve meydana gelen silah kazası sonucu şehit olan uzman çavuş Uğur İnal için bugün Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Basın mensuplarının alınmadığı törene Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, bölgedeki askeri yetkililer ve şehidin yakınları katıldı.

Düzenlenen törenin ardından şehit uzman çavuş Uğur İnal'ın cenazesi özel bir cenaze aracı ile memleketi Mersin'in Tarsus İlçesi'ne gönderildi. Yıllar önce babasını kaybeden ve 7 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Uzman Çavuş Uğur İnal yarın törenle toprağa verilecek.

٪d سنوات قبل