|

Selçuk, polislere çay ikram etti

İlhan Selçuk kendisini gözaltına almaya gelen polislere çay demleyerek ikramda bulunduğu öğrenildi

00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 22:28 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Selçuk, polislere çay ikram etti
Selçuk, polislere çay ikram etti

Cumhuriyet Gazetesi başyazarı ve Yayın Kurulu Başkanı İlhan Selçuk'un kendisini gözaltına almaya gelen polislere çay demleyerek ikramda bulunduğu sonra da evden çıktıkları öğrenildi.


Gazeteport'un haberine göre, İlhan Selçuk sabaha karşı 04.00 sıralarında kendisini gözaltına almaya gelen polisleri eve davet etti. Selçuk polislere gülerek "Öyle hemen gelmek olmaz. İçeriye buyurun. Bir çay içelim. Kendimize gelelim. Ondan sonra" yanıtı verdi.

Polisler ise "Zaten arama yapacağız. O süre içinde siz çayımızı yapın" diyerek karşılıklı tebessüm ederek Selçuk'un evine girdiler. İlhan Selçuk'un mutfağa geçerek çay demlemesi sırasında eve giren terörle mücadele şube polisi Selçuk'un çalışma odasında bulunan bilgisayar ve evraklar üzerinde inceleme yaptı. Bilgisayarının "back up"ının bir kopyesi alındı.


Üzerini giyinerek hazırlanan İlhan Selçuk daha sonra kendisini gözaltına almaya gelen polislere çay ikram etti. Çaylarını bitiren polisler bu esnada yaptıkları bilgisayarın hafızasının kopyesinin alınması ve bazı evraklara el koyma işlemini bitirdi.

Daha sonra da evden çıkarak polis otosu ile Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şubesine gittiler.

16 yıl önce