|

Şer odakları 8 ay önce birbirlerini boğazlıyorlardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, daha 8 ay önce birbirlerini boğazlayanların, kavga edenlerin şimdi güç birliği içerisinde olduklarını söyledi. Tekin, “Şer odakları bir araya geldi.” yorumunu yaptı.

Cihan
00:00 - 21/06/2011 Salı
Güncelleme: 15:19 - 21/06/2011 Salı
Yeni Şafak
Şer odakları 8 ay önce birbirlerini boğazlıyorlard
Şer odakları 8 ay önce birbirlerini boğazlıyorlard

Gürsel Tekin, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde kurucu başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Evleri'nin (CHE) yıl sonu şölenine katıldı. Tekin burada yaptığı konuşmada, yarın seçim olacakmış gibi bütün örgütteki arkadaşlarıyla sokaklarda olacaklarını aktardı. "AK Parti'nin ötekileştiridiği, yok saydığı insanlarla bütünleşmek CHP'nin namus borcudur." diyen Tekin, “25 yıl sosyal demokratıyla, işçisiyle, köylüsüyle bütünleşmeyeceksiniz. Onlar yok sayacaksınız. Onları AKP'nin arka bahçesi gibi göreceksiniz. Sonra dönüp diyeceksiniz ki, 'ey Kemal Kılıçdaroğlu 3 ayda niye düzeltemediniz.' El insaf demezler mi? Bizler 25 yıldır şerefle görev yaptığım bu siyasi kurumda hiçbir dönem kimsenin yan arkadaşı olmadım, hep yol arkadaşı oldum. Ben ve arkadaşlarım Kemal Kılıçdaroğlu'nun sonuna kadar yanında olacağız, sonuna kadar başaracağız.” ifadelerini kullandı.


Yarın MYK toplantıları olduğunu hatırlatan Tekin, “Toplantıdan sonra bütün sabır şeylerimi kontrol ederek genel başkanımın izniyle ne konuşacağımı sizler de merak edeceksiniz. Olabildiğince bugüne kadar parti içi tartışmaların içinde olmadım. Asla ve asla partim yıpranmasın diye tüm haksızlıklara rağmen partim yara almasın diye hep içime attım. Şimdi görüyorum ki daha 8 ay önce birbirlerini boğazlayanlar, birbirleriyle kavga edenler, şer odakları şimdi bir araya gelmiş.” şeklinde konuştu.

13 yıl önce