|

Sınırda 'Esed' alarmı

Geçtiğimiz günlerde Suriye'ye ait bir savaş uçağının, Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından Beşar Esed'in misilleme yapmaya hazırlandığı istihbaratının alınması ile sınırdaki birlikler teyakkuza geçirildi.

İha
00:00 - 2/04/2014 среда
Güncelleme: 21:28 - 2/04/2014 среда
Yeni Şafak
Sınırda 'Esed' alarmı
Sınırda 'Esed' alarmı

Geçtiğimiz günlerde Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Suriye'ye ait bir savaş uçağının, Türk jetleri tarafından düşürülmesinin ardından Beşar Esed'in misilleme yapmaya hazırlandığı istihbaratının alınması ile sınırdaki birlikler teyakkuza geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz gün Türk jetleri tarafından angajman kuralları gereği, sınır ihlali yapan Suriye savaş uçağının düşürülmesinin ardından üst düzey askeri ve sivil yetkililer, Esed'in misilleme yapacağı istihbaratını aldı. Alınan bu istihbaratla teyakkuza geçen TSK, Suriye sınırı boyunca askeri birlikleri alarma geçirdi. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'nde ise alarm verildi.

SINIR 24 SAAT İHA'LAR TARAFINDAN GÖZETLENİYOR

Özellikle Hatay sınırında Suriye ordusunun hareketlendiği bilgisi üzerine Diyarbakır'da gün boyu hava hareketliliği yaşandı. Misilleme yapmaya hazırlanan Esed güçlerinin sınırdaki tüm hareketleri, İnsansız Hava Araçları (İHA) tarafından gözetleniyor. İHA'ların 24 saat esasına göre Suriye sınırında gözetleme yaptığı belirtildi. İHA'lar tarafından kaydedilen görüntülerin ise anlık takip edildiği belirtildi.

TÜRK JETLERİ 'VUR' EMRİYLE HAVALANIYOR

Sınır hattında her türlü gelişmeyi yakından takip edip, alınan istihbaratı değerlendiren TSK, Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları ve İHA'lar ile keşif uçuşlarını sürdürüyor. Tam mühimmat yüklü havalanan F-16 savaş uçakları, "Vur" emriyle havalanırken, 8. Ana Jet Üssü'nde bulunan uçak sayısının ise arttırıldığı belirtildi. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı çok sayıda uçağın çevre üslerden Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na takviye olarak gönderildiği bildirildi.

10 лет назад