|

Sivil dikta da nesi demokrasi ihraç ediyoruz

USAK Terör Masası Başkanı Prof. Dr. İhsan Bal, 'Sivil Dikta' söylemlerinin Türkiye için geçerli olamayacağını ve artık sorunlarını konuşan ve çözümler üreten bir ülke haline geldiğini söyledi. Bal, “Hatta başka ülkelere de çözüm üretiyoruz” dedi.

İlhan Toprak
00:00 - 25/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:00 - 24/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Sivil dikta da  nesi demokrasi  ihraç ediyoruz
Sivil dikta da nesi demokrasi ihraç ediyoruz

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Güvenlik ve Uluslararası Terör Masası Başkanı Prof. Dr. İhsan Bal, Türkiye'nin kendi sorunlarını konuşan, araştıran, tespit ederek patenti kendisine ait çözümler üreten bir ülke olduğunu söyledi. Bal, “Hatta başka ülkelere de çözüm üreten bir konuma gelmiştir” dedi.

ORTA SINIF GÜÇLENİYOR

Bal, 'Sivil Dikta' söylemlerinin Türkiye için geçerli olamayacağını belirterek, “Bir sivil diktadan bahsediliyor. Bu Türkiye gerçeğini yansıtmamaktadır. 'Tayyip Diktası' söylemleri eğer kötü niyetli bir söylenti değilse çok zayıf bir iddiadır. Bugün Türkiye'ye bakıyorsunuz durum hiç de böyle değil. Türkiye'de bir orta sınıf vardır ve bu sınıf güçlenmektedir. Zenginlik dağılmaktadır. Antep, Kayseri, Denizli.. birçok ilde zenginlik dağılmaktadır. Bu durumda Türkiye'de demokrasi aşağıdan yukarı doğru tırmanmaktadır. Böyle bir iddia gerçekleri yansıtmamaktadır. Esasında bu tür söylemler bile Türkiye'de demokrasinin ne aşamada olduğunun en önemli göstergesidir” şeklinde konuştu.


Devletçi sol darbelerin önünü açtı

Prof. Dr. İhsan Bal, kendini solda gösteren partilerin 'Solun' söylemlerini hayata geçiremediklerini belirterek, şunları kaydetti: “Merkez sol veya sol partiler iktidarı halkın isteği ile normal yollarla devralmak yerine devletli olmuşlardır. Çok partili sistemde özellikle solun kendi varlığını sürdürmenin, söylemlerini benimsetmenin yolunu yargıda, bürokraside kısacası devlette görmesi darbelerin de yolunu açan en önemli sebep birisi olmuştu.”


14 yıl önce